• home
 • video
 • pas verschenen

  Schermer Van Holsbeke: "Rio moet bekroning carrière worden"

  Seppe Van Holsbeke schermt zaterdag op het olympisch kwalificatietoernooi voor een ticketje voor de Spelen. "Maar na Rio stop ik sowieso", zegt de 28-jarige Van Holsbeke.

  "Het olympische kwalificatietoernooi is mijn laatste kans om mij te kwalificeren voor de Spelen", legt Seppe Van Holsbeke uit bij Sporza. "De top 14 van de wereldranglijst is al rechtstreeks geplaatst, ik ben de nummer 36."

  "Ik ben wel als eerste gekwalificeerd voor het toernooi en voor de top 4 ligt een ticket klaar. Als eerste reekshoofd moet ik wellicht geen voorrondes spelen. Bovendien zijn de toplanden er hier niet bij."

  Van Holsbeke neemt het op tegen een 20-tal schermers. "Vier jaar geleden ging de top 2 in plaats van de top 4 naar de Spelen en toen werd ik derde. Dat was een zure appel."

  "In vergelijking met toen ben ik vooral mentaal sterker geworden: op momenten dat ik achtersta of bij cruciale punten. Het deelnemersveld is ongeveer hetzelfde gebleven."

  "Na Rio stop ik er sowieso mee. Topsport vergt heel veel van je lichaam. Ik scherm nu al 17 jaar, waarvan 10 op topsportniveau. De Spelen halen zou een bekroning zijn voor mijn carrière."

  "Nieuwe spelertjes warm maken voor sport met olympische deelname"

  Seppe Van Holsbeke kan met zijn deelname aan de Spelen een boost geven aan de schermsport in België. "Het is niet zo'n grote sport in ons land. Er is weinig aandacht voor in de media en dus is het moeilijk om sponsors te vinden en het financiële plaatje rond te krijgen."

  "Ik hoop met een selectie voor Rio nieuwe spelertjes warm te kunnen maken voor deze sport. Wie weet komen daar wel nieuwe kampioenen uit."