• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Die negatieve statistiek tegen Anderlecht is logisch, maar we zijn ambitieus"

  Preud'homme op de wekelijkse persconferentie van Club Brugge.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Club Brugge trekt zondag met een bonus van vier punten naar Anderlecht. Club dus heeft meer te winnen dan te verliezen in Brussel. Dat was de boodschap van trainer Michel Preud'homme vandaag op de persconferentie.

  In alle voorbeschouwingen werd het de afgelopen dagen wel minstens een keer vermeld: Club kon sinds 1998 niet meer winnen op het veld van Anderlecht. Michel Preud'homme was duidelijk voorbereid op de confrontatie met die statistiek.

  "Anderlecht is Anderlecht, de ploeg die de geschiedenis van het Belgische voetbal het meest heeft gedomineerd. Iedereen heeft dus negatieve statistieken tegen Anderlecht. Dat is logisch als je de geschiedenis bekijkt."

  "Wij moeten proberen zondag een goed resultaat neer te zetten. Club Brugge heeft ambitie. In de volgende jaren willen wij proberen de beste te zijn. Dan is het logisch dat je ook op Anderlecht na verloop van tijd resultaten boekt, maar het is niet omdat we zondag zouden winnen, dat we automatisch kampioen worden."

  Daarmee kwam Preud'homme tot de kernboodschap van zijn persconferentie. "We zitten in een positie waarin we vier punten krediet hebben opgebouwd. Dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren kunnen rusten, maar wel dat we bij verlies nog altijd eerste zijn."

  "De wedstrijd van zondag is belangrijk, maar niet cruciaal. We moeten de match rustig aanpakken. Met dezelfde mentaliteit als in onze laatste twee matchen. Voor de rest kan de match alle kanten op."

  "Ik verwacht dat Anderlecht zoals altijd meteen hoog druk zal willen zetten en een hoog tempo zal creëren. Ze hebben die capaciteiten, maar dan word je als team ook kwetsbaar achteraan. Daarom moeten we vanaf de eerste minuut klaar zijn."

  "Gezondheid van Vormer en Refaelov niet in gevaar brengen"

  Ruud Vormer en Lior Refaelov zijn de zorgenkinderen voor zondag bij Club Brugge. Hun afwezigheid zou een serieuze aderlating zijn voor het middenveld van Club.

  "Er zijn altijd kleine problemen in een selectie. We hebben nog twee dagen voor de wedstrijd en gaan de situatie van Refaelov en Vormer evalueren na de laatste training. We proberen de juiste keuze te maken, zonder de gezondheid van de spelers op lange termijn in gevaar te brengen", bleef Preud'homme op de vlakte.