• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw bekervoetbal in Griekenland, finaletickets zijn voor studenten

  Rellen ontsierden de halve finale tussen PAOK en Olympiakos.

  De Griekse regering heeft toestemming gegeven om de nationale voetbalbeker te hernemen. Dat gebeurde na wekenlang getouwtrek tussen de Griekse regering, de Griekse voetbalbond en de internationale voetbalautoriteiten. In maart was de beker stopgezet na supportersgeweld.

  De Griekse beker werd stopgezet nadat de heenwedstrijd van de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos begin maart op rellen was uitgedraaid.

  Bij een 1-2 tussenstand in de 89e minuut bestormden supporters van thuisploeg PAOK het veld met fakkels en vuurwerk. Ze waren het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.

  Eerder in de partij werd Olympiakos-coach Marko Silva geraakt door een beker water, gegooid uit de tribunes. Olympiakos kreeg uiteindelijk voor de groene tafel een 3-0 zege toegekend. PAOK kreeg als straf 100.000 euro boete en vijf punten in mindering.

  De Wereldvoetbalbond FIFA had de Griekse regering en voetbalfederatie tot vandaag de tijd gegeven om de beker verder te zetten. Als dat niet gebeurde, dreigden alle Griekse voetbalteams Europees geschorst te worden.

  Het vervolg van de halve finales wordt nu afgewerkt achter gesloten deuren. De finale zal mogen worden bijgewoond door een publiek van uitgenodigde studenten.