• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Na de 4-3 trok ik de langste spurt in mijn loopbaan"

  "Een fantastisch gevoel."

  Ook bij Simon Mignolet ging het licht uit na de mirakuleuze terugkeer van Liverpool tegen Dortmund. "Dit kan alleen op Anfield", zegt de Belgische doelman van de Engelse club.

  "Liverpool kan terugkeren uit een uitzichtloze situatie. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd", zegt Simon Mignolet in een gesprek met Sky Sports dat u hier kunt bekijken.

  "We zijn er ondanks onze achterstand altijd in blijven geloven. Na de 1-2 van Origi vroeg in de tweede helft hebben de supporters ons naar voren geduwd. Voor hen doe je het."

  "Uitendelijk wonnen we dan nog met 4-3 en trok ik uit pure vreugde de langste sprint in mijn carrière (lacht). Het is geweldig om dit mee te maken, je houdt er een fantastisch gevoel aan over."

  "We hebben alles gegeven tot de laatste seconde en hebben hard gevochten. Als dit ergens kán gebeuren, is het op Anfield, met al die supporters."

  "Wie ik in de halve finales graag als tegenstander heb? Je komt alleen goeie clubs tegen in deze fase. We zien wel wat de loting brengt en dan moeten we ons werk doen, zoals we dat vanaf de eerste dag doen in deze competitie."

  De stunt van Liverpool tegen Milan

  Het is niet het eerste wonder dat zich voor Liverpool voltrekt. Neem bijvoorbeeld het seizoen 2004-2005, waarin Liverpool het in de finale van de Champions League opnam tegen Milan. Het was een match die de geschiedenisboekjes inging als het "Mirakel van Istanbul".

  Favoriet Milan stond bij de rust 3-0 voor, maar in zes dolle minuten trok Liverpool de stand gelijk. In de strafschoppenreeks trok Liverpool aan het langste eind, met dank ook aan de Poolse doelman Jerzy Dudek, die de tegenstanders van Milan met allerlei vervelende bewegingen uit hun comfortzone haalde.

  De terugkeer in 2005: