• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Dat Club hier sinds 1998 niet meer won? Dat betekent zondag niets"

  "Die rivaliteit met Club Brugge leeft altijd."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Die rivaliteit met Club Brugge leeft altijd."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zondag staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. "Ik hoop op dezelfde kwaliteit en intensiteit als in de vorige wedstrijden", zei Hasi op zijn persconferentie. "Dat Club hier sinds 1998 niet meer won? Dat betekent zondag niets"

  Anderlecht krijgt zondag de uitgelezen kans om de kloof op leider Club Brugge te verkleinen. Een cruciaal duel. "Dat kan je nu over elke wedstrijd zeggen. Maar inderdaad, Club Brugge staat nu vier, eigenlijk vijf, punten voor. Winnen is de enige optie", was Besnik Hasi duidelijk op zijn persconferentie over de topper.

  De laatste zege van Club in Anderlecht in de competitie dateert van  9 september 1998. "Dat is een goeie statistiek om kranten mee te vullen, maar het zegt eigenlijk niets. Tegen Gent had Club ook lang niet meer gewonnen en nu won het al drie keer na elkaar. Het zal allemaal afhangen van details en de vorm van de dag. Zij kunnen door die voorsprong wel met minder druk naar deze wedstrijd toeleven."

  "Of we goed genoeg zijn om Club te kloppen? Uiteraard. De laatste twee wedstrijden pakten we zes op zes en de mentaliteit van de ploeg was voorbeeldig. Die scherpte moeten we ook zondag tonen. In balbezit kunnen we nog dominanter spelen. Ik heb veel scherpte gezien op training. De spelers willen ervoor gaan."

  "Die rivaliteit met Club Brugge leeft altijd. Dit is een wedstrijd tussen de twee grootste clubs van het land. Het zal een pittige match worden, maar zolang het binnen de perken blijft, mag dat ook. Mijn spelers hebben deze week trouwens zelf initiatief genomen en een teambuilding georganiseerd, een etentje voor de ploeg en de staf."

  "Of de titel voor het grijpen ligt als we winnen? Hierna hebben we twee uitwedstrijden, op Gent en Oostende. Het is dus nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Ik heb altijd gezegd dat we het niet in eigen handen hebben. We bekijken het match per match en rekenen niet. Nu telt alleen winnen tegen Club."

  "Kara Mbodji wil Essikal bezoeken"

  "Ik heb met Kara gesproken en hij was erg geschrokken. Hij wou meteen weten hoe het met Essikal ging en vond het bijzonder erg. Dit was een ongelukkig voorval."

  "De gezondheid van Essikal was het belangrijkste. Die heeft het heel moeilijk gehad. Nu hij uit het ziekenhuis is, wil Kara hem graag gaan bezoeken."