• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Voor het incident was ik super, nu ben ik geen favoriet"

  "Mijn benen zijn goed, maar de voorbereiding was niet ideaal."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Mijn benen zijn goed, maar de voorbereiding was niet ideaal."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Drievoudig winnaar Philippe Gilbert rekent zichzelf door zijn gebroken vinger niet tot de favorieten in de Amstel Gold Race. "Tijdens de koers zal de pijn aan mijn vinger wel meevallen, maar het is afwachten of ik voldoende kracht zal kunnen zetten om bergop te versnellen."

  Philippe Gilbert won de Amstel Gold Race al drie keer, maar dit jaar werd zijn voorbereiding verstoord door een incident op training. Gilbert brak zijn vinger in een handgemeen met een autobestuurder, maar wou niet veel woorden meer vuilmaken aan dat voorval. "Ik denk dat er belangrijkere zaken gebeuren in de wereld."

  Hoeveel last heeft onze landgenoot nog van zijn gebroken vinger? "Ik heb nog pijn, maar ik denk dat dat ook in mijn hoofd zit. Op training ondervind ik nog last, maar eens de koers bezig is, heb je een doel. Je weet waarom je pijn lijdt en dus gaat dat makkelijker. En een wedstrijd duurt ook maar zes uur hè", voegde Gilbert er lachend aan toe.

  "Mijn conditie is nog altijd goed, maar mijn voorbereiding was inderdaad niet ideaal. Ik heb de Brabantse Pijl, de ideale voorbereiding op de Ardennen, moeten laten schieten. Ik kan ook nu pas echt weer intensief trainen. Ik heb vandaag nog enkele sprintjes bergop geoefend. Zondag zal het alleen maar van dat zijn: draaien, versnellen en omhoog rijden."

  "Ik moet nog afwachten of ik met mijn vinger echt aan mijn stuur zal kunnen trekken om die brutale versnelling te produceren op de hellingen. Toen ik in 2014 het verschil maakte op de Cauberg (foto) deed dat pijn tot in mijn vingers. Het is dus afwachten."

  Met welke ambities start de drievoudige kampioen dan? "Voor mijn ongeluk was ik supergoed. Nu reken ik mezelf niet bij de favorieten, maar er net onder. Je moet realistisch zijn. Ik start wel als kopman, maar als ik niet goed genoeg ben kan de ploeg ook een andere kaart trekken. Na 150 of 200 kilometer zal ik pas echt voelen hoe laat het is."