• home
 • video
 • pas verschenen

  Gesink heeft het naar zijn zin bij LottoNL-Jumbo

  Gesink is een van de boegbeelden van de Nederlandse ploeg.

  De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo heeft kort voor de Amstel Gold Race het contract van Robert Gesink verlengd. De Nederlandse klimmer blijft bij de ploeg van Sep Vanmarcke tot eind 2018.

  Robert Gesink (29) rijdt al zijn hele carrière bij LottoNL-Jumbo, dat de opvolger is van Rabobank en Belkin.

  "Deze ploeg heeft een goed plan voor de toekomst. Dat geeft me vertrouwen. Het voelt echt als mijn ploeg, waar ik al jaren op een prettige manier begeleid word", zegt de Nederlander bij AD Sportwereld.

  Gesink werd de afgelopen jaren geplaagd door fysieke problemen. Zo brak hij zijn been en besloot hij zich in 2014 na aanhoudende hartritmestoornissen te laten opereren. Vorig jaar luisterde de klimmer zijn rentree in de Tour de France op met de zesde plaats in het eindklassement.