• home
 • video
 • pas verschenen

  14 meldoniumzondaars mogen weer in competitie komen

  Ook Maria Sjarapova testte positief op meldonium.

  14 sporters die betrapt zijn op het gebruik van meldonium mogen toch weer in competitie komen. Het gaat om 6 Georgiërs en 8 Russen, die gebruik maken van de opening die het Wereldantidopingagentschap WADA gemaakt heeft.

  Meldonium staat sinds 1 januari op de verboden lijst van het WADA, maar het Wereldantidopingagentschap liet woensdag weten dat sporters die voor 1 maart werden betrapt en bij wie de overschreden waarde niet meer dan 1 microgram per millimeter bedroeg, mogelijk vrijuit zullen gaan.

  De opening komt er omdat er nog geen wetenschappelijke duidelijkheid bestaat over hoelang het duurt voor de substantie uit het lichaam verdwenen is.

  14 sporters krijgen alvast het voordeel van de twijfel. Het gaat om 6 Georgische worstelaars en 8 Russen, bij wie atleten, baanwielrenners, bobslee- en skeletonrijders.