• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreven blijft bij Waasland-Beveren: "Ik ben hier graag"

  Stijn Vreven blijft bij Waasland-Beveren.

  Waasland-Beveren legt ook komend seizoen zijn lot in handen van Stijn Vreven. "Er is geen twijfel geweest, maar na het seizoen ga je alles evalueren", legt de trainer uit aan Sporza.

  Het bestuur van Waasland-Beveren bevestigde vanochtend het vertrouwen in zijn trainer. "We willen de ingeslagen weg met Stijn Vreven blijven volgen", meldde de nummer 12 uit de reguliere competitie.

  "Er is geen twijfel geweest", legt Vreven uit aan Sporza. "Maar na een seizoen evalueer je alles. We hebben zeer constructieve gesprekken gehad waarbij we de werkpunten hebben aangehaald, ik ten opzichte van het bestuur en omgekeerd. Er is geen nervositeit geweest, maar de gesprekken waren wel nodig."

  Toch liet de bevestiging over het verlengd verblijf van Vreven in Beveren lang op zich wachten. "Om op één lijn te zitten heb je tijd en gesprekken nodig. Vanaf de eerste dag van het nieuwe seizoen moeten alle neuzen in dezelfde richting staan. Het is duidelijk dat dat meteen het geval was. We zijn klaar om er in te vliegen."

  Sint-Truiden was wel gecharmeerd door Vreven. Het bestuur van Waasland-Beveren liet in zijn mededeling weten dat het "niet aan zulke spelletjes wil meedoen".

  "Het is duidelijk dat STVV door ons verhaal is gefietst, maar ik heb altijd open kaart gespeeld met het bestuur", legt Vreven uit. "De voorzitter was van alles op de hoogte. Ik heb absoluut niet aan een vertrek gedacht en dat heb ik hen ook heel duidelijk gemaakt."

  "Hogere plaats? Je moet niet lopen voor je kunt stappen"

  "In de gevoerde gesprekken kwam wel naar boven dat enkele plaatsen hoger eindigen toch mogelijk was. Om dat te realiseren, dient er nog verder gewerkt te worden in de diepte en in de breedte", liet Waasland-Beveren nog in zijn persbericht weten.

  "In theorie hadden we kampioen kunnen worden", reageert Vreven. "Maar je moet realistisch zijn. Waasland-Beveren heeft met een 12e plaats zijn beste resultaat gehaald. We willen een stap zetten, maar je moet niet lopen voor je kunt stappen."