• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Exit Barcelona is wel en niet verrassend, Carrasco was heel goed"

  Carrasco speelde in de spits met Griezmann.

  Gert Verheyen maakte Atletico-Barcelona in Madrid mee als commentator en zag de thuisploeg verdiend doorgaan. "Op basis van de return, maar ook op basis van de twee matchen", vertelde hij aan Sporza. De oud-voetballer van Club Brugge zag bij Atletico Rode Duivel Yannick Carrasco goed presteren: "Hij deed het heel goed in de spits naast Griezmann."

  Voor Verheyen is de kwalificatie van Atletico wel en geen verrassing: "Kijk naar de vorm van beide teams in de laatste wedstrijden. Barça haalde 1 op 9 in de competitie en bleek kwetsbaar."

  "Ze wonnen de heenmatch wel met 2-1, maar dat was tegen tien man. Hun eerste helft was toen ook niet zo overtuigend. En dat trok zich in de return door. Ze begonnen weer veel te slap aan de partij en waren niet klaar voor de afspraak."

  Dat was een groot verschil met Atletico. "Die zijn altijd op de afspraak op dit soort dagen, in eigen stadion en met het publiek erbij. Zij waren gewoon goed en verdienden het om door te gaan. En niet alleen vandaag maar over de twee duels bekeken."

  De Spaanse broederstrijd was wel een bitsige met acht gele kaarten: "De gele kaarten van Neymar en Suarez hadden zelfs rood kunnen zijn. Het was toch weer een elleboog van Suarez, dat zag er niet mooi uit. En voor mij trapte Neymar min of meer na, hij kon zeker niet meer de bal spelen en gooide zich vol op de hakken van een tegenstander. Ook het handspel van Iniesta bij de penalty had rood kunnen en misschien moeten zijn."

  "Denk dat ref het niet aandurfde om bal op stip te leggen"

  Barcelona verdiende in de slotminuten wel een penalty, maar kreeg die niet: "Dat was absoluut een belangrijke fase, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat die drie hierboven genoemde situaties - geel waar het ook rood had kunnen zijn - hebben meegespeeld in die beoordeling."

  "Ik weet wel dat dat niet zou mogen, maar ik denk dat de ref daar niet meer aandurfde om de bal nog op de stip te leggen. Ofwel heeft hij het niet gezien, want de voeten stonden buiten de zestien en de arm erbinnen. Maar ik denk toch dat hij het niet aandurfde."

  Verheyen: "Heel goeie Carrasco in de spits"

  Yannick Carrasco ging 75 minuten mee voorop in de strijd bij de thuisploeg: "Hij was zeer goed", zag Verheyen. "In Barcelona speelde hij meer vanaf de kant in een viermansmiddenveld, nu stond hij mee in de spits met Griezmann."

  "Hij heeft een paar keer zijn snelheid kunnen uitbuiten op de tegenaanval. Aan de bal was hij zeer comfortabel, hij pakte uit met een paar goeie acties en schoten op doel."

  "Hij werkte ook heel hard, ook verdedigend. Hij kwam vaak zeer diep terug. Dat is iets wat coach Simeone van zijn spitsen verlangt. Yannick schuwt dat vuile werk niet. Hij heeft gelopen en gewerkt tot hij leeggelopen was."