• home
 • video
 • pas verschenen

  Poetin: "Meldonium is geen prestatiebevorderend middel"

  Poetin: "Meldonium houdt de spieren van je hart in conditie."

  De Russische president Vladimir Poetin heeft in een debat op de Russische televisie de effecten van meldonium geminimaliseerd. Hij verwijt het Wereldantidopingagentschap te weinig informatie te hebben vrijgegeven over het ondertussen verboden middel.

  In een tv-debat beantwoordde de Russische president allerlei vragen. Poetin had het daarbij ook over het veelbesproken middel meldonium, waar al heel wat Russische sporters op betrapt zijn.

  Volgens Poetin mag meldonium niet beschouwd worden als een product dat prestatiebevorderend werkt. 

  "Meldonium werd nooit beschouwd als doping. Het heeft absoluut geen effect op je prestaties, dat is nu eenmaal bewezen. Het houdt gewoon de spieren van je hart in een goede conditie, ook tijdens een zware inspanning".

  Het veelbesproken middel werd vooral gebruikt door Oost-Europese atleten. Toch vindt Poetin niet dat het verbod op het gebruik van meldonium een persoonlijke aanval op Rusland is. Hij verwijt het Wereldantidopingagentschap wel te weinig informatie te hebben vrijgegeven over de effecten van het middel.

  "Geen Russische atleten in Rio? Zijn op alles voorbereid"

  De internationale atletiekfederatie IAAF overweegt om de Russische atletiekbond (ARAF) te schorsen wegens grootschalig dopinggebruik. Indien de bond wordt geschorst, kunnen Russische atleten in augustus niet deelnemen aan de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro.

  "Deze atleten zitten uiteraard in een moeilijke situatie, maar je moet op alles voorbereid zijn. We zullen vechten voor een eerlijke uitspraak. Het Russische Ministerie van Sport en onze sportorganisaties werken samen met advocaten van wereldniveau, ze zijn er hard mee bezig."