• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik-speler Maan: "Het is een wereld van verschil"

  Jelte Maan na afloop van de wedstrijd Maaseik-Roeselare.

  Maaseik boekte gisteren een belangrijke overwinning tegen Roeselare. De Nederlandse aanvaller van Maaseik Jelte Maan geeft uitleg bij de metamorfose van zijn club. De laatste weken behaalt de Limburgse club zeer goede resultaten. Bovendien kijkt hij met vertrouwen uit naar de komende matchen.

  Maaseik behaalde gisteren niet alleen de overwinning tegen Roeselare, ze deelden ook een mentale tik uit. Maaseik-speler Jelte Maan was na afloop van de match zeer tevreden.

  "We hebben de hele match een goed niveau gehaald. Vooral in de tweede set speelden we fabuleus. Enkel in de derde set bracht Roeselare ons een beetje in moeilijkheden. De vierde set trokken we naar ons toe op karakter."

  Maaseik onderging in de loop van het seizoen een ware metamorfose. In december was het niveau van de Limburgse club belabberd en stonden ze in de middenmoot van het klassement. Nu strijden ze mee voor de landstitel en spelen ze vooral goed volleybal.

  "Het voelt ook echt anders aan op het veld, het is een wereld van verschil. Er komen nu jongens op het terrein die echt het verschil kunnen maken. Een minder moment wordt al snel weggewerkt door onze positieve ingesteldheid als groep."

  Er staan nog drie matchen op het programma van de play-offs. Het belangrijkste zal nu zijn wie het thuisvoordeel voor de finale van de play-offs naar zich toe trekt. 

  "We hebben nog een paar moeilijke wedstrijden voor de boeg, maar dat heeft Roeselare ook. Ik heb vertrouwen in wat komt", besluit Jelte Maan.

  Programma Roeselare en Maaseik:

  Roeselare

  zo  17/04  Roeselare - Asse-Lennik

  wo 20/04  Roeselare -  Antwerpen

  za  23/04  Menen - Roeselare

   

  Maaseik

  za 16/04    Menen -  Maaseik

  wo 20/04   Maaseik - Gent 

  za  23/04   Antwerpen -  Maaseik