• home
 • video
 • pas verschenen

  Leon Nollet, ex-coach van Beerschot én Antwerp, is overleden

  Leon Nollet werd 83.

  Het Antwerpse voetbal verliest met Leon Nollet een markante figuur. Nollet was in de jaren 50 ploegmaat van Rik Coppens en was in de jaren 70 en 80 een opvallende figuur langs de zijlijn van heel wat Belgische, vaak Antwerpse, clubs.

  Leon Nollet debuteerde enkele jaren na Rik Coppens in de eerste ploeg van Beerschot. De twee waren enkele jaren onafscheidelijk, tot middenvelder Nollet koos voor avonturen bij Charleroi en Cercle Brugge.

  In de herfst van zijn carrière begon Nollet ook te proeven van het trainersvak. Na wat kleinere Antwerpse clubs kreeg hij in 1974 een eerste kans bij Beerschot.

  Pas bij AA Gent was hij voor het eerst succesvol. Hij kon de promotie afdwingen, maar zong het niet lang uit in eerste klasse. Hij kreeg een nieuwe kans bij Beerschot, maar toen de club zakte, nam Coppens het roer weer over.

  Nollet bleef ook daarna erg actief, onder meer bij Sint-Niklaas en Berchem. In 1985 werd Beerschot-icoon Nollet toch even aangesteld bij Antwerp, maar dat was geen al te gelukkig huwelijk. Nollet zou over 3 dagen 84 jaar geworden zijn.

  Reportage uit 1982 over de voetbalschool van Leon Nollet

  Video player inladen ...

  Trainer Leon Nollet bij Beerschot in tweede klasse in 1982

  Video player inladen ...

  Leon Nollet neemt deel aan aprilgrap in 1985

  Video player inladen ...

  Portret van Leon Nollet uit 1988

  Video player inladen ...