• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan Leko wordt coach van STVV: "Dit is een ambitieuze club"

  Ivan Leko tekent bij STVV.

  STVV heeft een opvolger voor Chris O'Loughlin gevonden. De Kroaat Ivan Leko wordt de nieuwe coach. Leko (38) begon zijn trainerscarrière in 2014 plots bij OHL, maar kon de club niet in eerste klasse houden. Hij was tot een maand geleden assistent in Griekenland bij PAOK. Leko wordt vanmiddag voorgesteld.

  Tien dagen geleden maakte STVV bekend dat het niet meer zou doorgaan met O'Loughlin. De Noord-Ier nam in september over van Yannick Ferrera, die naar Standard trok. Zo goed STVV was gestart aan de competitie, zo slecht verging het hen daarna. Het behoud kon maar net verwezenlijkt worden.

  STVV wou in het zog van Ferrera en O'Loughlin weer een jonge coach en kwam uit bij Leko (38). De ex-voetballer van Club Brugge, Germinal Beerschot en Lokeren stopte begin 2014 als voetballer op Daknam (foto) om te proberen OHL in eerste klasse te houden.

  Dat lukte niet. Leko mocht blijven om de club meteen weer te laten promoveren, maar moest in november plaats maken voor Jacky Mathijssen.

  Dit seizoen was hij assistent van zijn Kroatische leeftijdsgenoot Igor Tudor bij PAOK, maar vorige maand moest die laatste ophoepelen in Griekenland en met hem Leko erbij.

  Leko: "Honger hebben om hoger te geraken"

  "Ik ken de sfeer op Stayen en de club", reageert Ivan Leko. "Dit is een ambitieuze club, met een goeie structuur en accommodatie. De club deelt mijn visie: honger hebben om hoger te geraken en om goed voetbal te brengen."

  "Vanaf de eerste training gaan we er alles aan doen om hier mooi aanvallend voetbal te brengen, met kansen en druk naar voren. Ik zie graag voetbal met veel snelheid, acties en passie."

  Wat wordt de ambitie komend seizoen? "Daar praat ik niet te graag over", reageert Leko. "Ik zit al jaren in het voetbal en weet dat het tweede jaar in eerste klasse altijd het moeilijkste is. Maar met onze filosofie zullen we wel zien waar we eindigen."