• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton moet zondag 5 plaatsen achteruit op startgrid GP F1 China

  Hamiltons versnellingsbak werd beschadigd in Bahrein.

  Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een nieuwe versnellingsbak in zijn Mercedes gestoken. Dat gebeurde te vroeg, dus krijgt de Brit een straf. Zondag moet hij vijf plaatsen achteruit op de startgrid van de Grote Prijs van China in Sjanghai.

  Hamilton kwam begin april in de eerste bocht van de GP van Bahrein in aanraking met Valtteri Botas' Williams. Daarbij raakte zijn versnellingsbak zo beschadigd dat een wissel zich opdrong. De F1-teams moeten echter minstens zes races met dezelfde bak rijden, vandaar de sanctie.

  Mercedes beseft "dat dit geen ideale start voor het GP-weekend is, maar dat China een van de beste plaatsen is om een gridstraf te krijgen, omdat er op het circuit in Sjanghai heel wat inhaalmogelijkheden zijn".

  Na twee gereden Grote Prijzen staat Hamilton 17 punten achter op zijn Duitse teammaat Nico Rosberg, die zowel in Australië en Bahrein won.

  Tweets over beslissing: