• home
 • video
 • pas verschenen

  Curry's Warriors verbeteren recordseizoen van Jordans Bulls 20 jaar geleden

  Ongelooflijk: Curry maakt meer dan 400 driepunters in één seizoen.

  Het is Stephen Curry en zijn maats gelukt: de Golden State Warriors hebben het 20 jaar oude record van de Chicago Bulls gepakt. Het won thuis tegen Memphis (125-104) een 73e keer op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Jordan en co. kwamen uit op 72 zeges in 82 reguliere duels in het seizoen 1995-1996. Curry was alweer de grote man met 46 punten. De MVP van 2015 wierp ook nog eens zijn 400e driepunter van het seizoen binnen.

  NBA-legende Michael Jordan loodste zijn Chicago Bulls 20 jaar geleden naar het reguliere zegerecord. Nadat de Warriors - vorig seizoen NBA-kampioen met 67 reguliere overwinningen - de huidige jaargang geopend hadden met een recordaantal van 24 zeges op een rij begon de droom van een recordseizoen te leven. 

  De Warriors wonnen hun eerste 36 thuismatchen, werden het eerste team dat geen twee wedstrijden na elkaar verloor en wonnen dit seizoen 34 keer buitenshuis, ook al een record.

  In de recordmatch van vandaag was opnieuw Curry de grote gangmaker. Hij zette daarbij zelf een mijlpaal neer: hij wierp tien driepunters binnen, waarmee hij op 402 geslaagde driepuntpogingen uitkomt over het hele seizoen. Daarmee verpulvert hij zijn eigen vorige record van 286 omgezette driepunters in één seizoen.

  De Warriors zijn de grote favoriet op een titelverlenging. Zij openen de play-offs tegen Houston.

  Tweets over record van Warriors:

  Bekijk Curry's 400e omgezette driepunter: