• home
 • video
 • pas verschenen

  Bloemen voor Vervaeke, uithaaltjes naar Cancellara, De Vlaeminck en Michel/Karl

  Cancellara was niet op de afspraak in de grote klassiekers.

  Extra Time koers had aan Parijs-Roubaix al gespreksstof genoeg, maar Bakelants heeft ook naar de Ronde van het Baskenland gekeken. Herbekijk hier de leukste fragmenten van ons wielerprogramma.

  "Vervaeke in de bloemetjes zetten"

  Jan Bakelants had het vizier niet alleen op Parijs-Roubaix en kwam terug op de "ondergesneeuwde" Ronde van Baskenland. "Ik wil Louis Vervaeke in de bloemetjes zetten voor zijn prestatie daar."

  "Louis werd elfde. Dat wil niet veel zeggen, denk je, maar dat wil heel veel zeggen, want het was de sterkst bezette koers voor klimmers tot nu en hij reed mee met de besten. Ik zie hem op termijn goed voor de dag komen in de Tour."

  Video player inladen ...

  "Cancellara was niet zoals verwacht"

  Fabian Cancellara beëindigde zijn laatste voorjaar zonder grote vis. "Het was niet zoals verwacht", zegt Sven Nys. "Hij was indrukwekkend net voor de klassiekers en ik verwachtte veel. Er zat wel altijd iets tegen."

  Video player inladen ...

  "Respect voor mens De Vlaeminck is kleiner"

  Roger De Vlaeminck vierde toen Tom Boonen zijn zegerecord niet afsnoepte in Parijs-Roubaix. "Het respect is groot, maar bij veel mensen is het respect voor de mens De Vlaeminck minder."

  Video player inladen ...

  De acrobaat Sagan

  De jump van Sagan over de vallende Cancellara maakte indruk op Vannieuwkerke. "Het is geen toeval dat het hem lukt." "Sagan is altijd vriendelijk", voegt Vanmarcke toe.

  Video player inladen ...

  "McEwen gaf goeie commentaar"

  Jan Bakelants durfde een beetje te stoken door de commentaar van Robbie McEwen te vergelijken met die van Karl Vannieuwkerke en Michel Wuyts. "Het was goeie commentaar hoor."

  Video player inladen ...