• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso krijgt groen licht voor vrije training, Vandoorne opnieuw in de wachtkamer

  Alonso crashte een kleine maand geleden in Australië.

  Fernando Alonso heeft groen licht gekregen om morgen opnieuw achter het stuur van zijn McLaren te kruipen. Na de vrije training voor de GP van China moet hij zich wel opnieuw laten onderzoeken. De beslissing is geen goed nieuws voor Stoffel Vandoorne.

  Na zijn zware crash in de eerste GP van het seizoen in Australië moest Alonso zijn zitje afstaan aan Stoffel Vandoorne. De internationale federatie FIA gaf Alonso geen toestemming om te racen in Bahrein.

  De Spanjaard had enkele ribben gebroken en het gevaar op een klaplong werd als te groot ingeschat om te racen.

  Nu krijgt Alonso dus wel (voorlopig) groen licht om te rijden. Vrijdag zal hij na afloop van eerste vrije training opnieuw onderzocht worden door het medisch team van de FIA.

  Stoffel Vandoorne behoudt dus een waterkans dat hij een vervolg mag breien aan zijn debuut in de F1. Vandoorne werd twee weken geleden in Bahrein tiende en pakte het eerste WK-punt voor zijn team.

  Vandoorne zelf tilt er niet al te zwaar aan. "Ik wissel weer van plaats met mijn goeie vriend Fernando. Ik probeer hem dit weekend zo goed mogelijk bij te staan", twitterde hij.