• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Slycke over Vakoc: "Diamant wordt stap per stap geslepen"

  Petr Vakoc, de winnaar van de Brabantse Pijl.

  Petr Vakoc heeft zijn visitekaartje afgegeven in de Brabantse Pijl. "Als hij zo blijft evolueren, dan kan hij op termijn alle klassiekers aan", voorspelt Etixx-Quick Step-ploegleider Rik Van Slycke.

  Etixx-Quick Step lijkt met Petr Vakoc na Zdenek Stybar opnieuw een Tsjechische topper in de ploeg te hebben. "Er zijn toch enkele verschillen met Stybar", legt ploegleider Rik Van Slycke uit aan Sporza.

  "Stybar was bij zijn komst volwassener en had meer ervaring. Hij is ook flexibeler op de fiets en is technisch beter. Bij Vakoc lijkt het allemaal zo stug te gaan, maar hij ontdekt nu wat het betekent om een finale te rijden."

  "Vakoc was al goed in de jeugdcategorieën, maar bij de grote jongens je weg vinden is toch nog iets anders. Hij maakt ongelofelijk veel progressie. De diamant wordt stap per stap geslepen."

  Zijn deze heuvelklassiekers het lievelingshapje van Vakoc? "Hij is geen sprinter, geen klimmer of tijdrijder, maar hij kan koersen winnen op alle terreinen, waar niemand het verwacht."

  "Hij kan alles, maar hij blinkt in geen enkele discipline uit. Maar als hij zo kan evolueren, dan kan hij op termijn alle klassiekers aan. Ik denk wel dat we dus mogen zeggen dat onze jeugdwerking niet slecht is."