• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Spiegel: "Bryant was een egoïst, maar ook de hardste werker in de NBA"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kobe Bryant speelt vannacht zijn allerlaatste wedstrijd in de NBA. Tomas Van den Spiegel haalde in De Afspraak herinneringen op aan de lange carrière van zijn generatiegenoot. "Eigenlijk was hij een egoïst, maar hij was ook de hardste werker in de NBA."

  Twintig jaar lang was Kobe Bryant de ster van de LA Lakers en de NBA. Vanavond zet hij een punt achter zijn carrière. "Het wordt een circus straks", voorspelt Van den Spiegel. "De mensen betaalden gemiddeld 2.100 euro om bij die match te zijn, terwijl de Lakers de op één na slechtste ploeg in de NBA zijn dit seizoen."

  "Bryant is al een heel jaar bezig aan een afscheidstournee. En hij heeft ook zijn eigen productieteam om het allemaal vast te leggen. Een beetje zoals Sven Nys, maar dan een paar keer groter."

  "Hij komt in het lijstje met de allergrootsten. Hij is nog altijd enorm populair. Zijn shirt is het best verkochte ter wereld. Maar ook als speler was hij fenomenaal. Hij heeft meer punten gemaakt dan Michael Jordan en speelde het meeste minuten."

  "Eigenlijk was Bryant een egoïst. Hij dacht erg vaak aan zichzelf, maar hij was ook een enorm harde werker, de hardste uit de NBA. Hij analyseerde elke wedstrijd die hij ooit gespeeld heeft en na het tussenseizoen kwam hij altijd met nieuwe bewegingen. Zijn meest memorabele wedstrijd? Misschien wel de finale van de Olympische Spelen in 2008. De Amerikanen speelden met alle sterren, Dwyane Wade, LeBron James, maar toen het spannend werd, moest Kobe het doen. Hij was de beste van zijn generatie."

  "Bryant was een generatiegenoot van mij, maar hij had lichtjaren voorsprong. Ik heb ook jarenlang op "Kobies", de schoenen die hij samen met Nike op de markt bracht, gespeeld. Wie hem moet opvolgen? LeBron James loopt uiteraard nog rond, maar nu kijkt iedereen toch naar Stephen Curry. Dat wordt ook een hele speciale speler."