• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flame Deloose: "Vrouwenvoetbal is ook leuk om naar te kijken"

  Uitblinkster Tessa Wullaert (9) scoorde en liet scoren tegen Estland.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg, doen het uitstekend voor de kwalificaties van het EK in 2017. Ze zijn nog altijd ongeslagen in hun poule en houden onder meer nummer vier van de wereld Engeland achter zich. "Bang zijn we nooit, zelfs niet tegen Engeland", vertelt topspeelster Tessa Wullaert. "Wij werken er ook hard voor", vult Laura Deloose aan.

  Bekijk de zes doelpunten van de Red Flames tegen Estland

  Ives Serneels (coach): "De manier waarop we kansen creëerden, stemt me heel tevreden"

  Ives Serneels staat al jaren aan het roer van de Belgian Red Flames. Als de Red Flames zich plaatsen voor het EK, is het voor de eerste keer in de geschiedenis.

  "De doelpunten die we maakten, mogen gezien worden. We hebben ook nog kansen gecreëerd om nog meer te scoren. Wat me heel tevreden stemt, is de manier waarop we kansen creëerden. Het was gevarieerd."

  "Het is belangrijk dat je in zulke matchen na een kwartier doelpunten kan maken."

  "In Estland moeten we de ambitie hebben om de drie punten mee te brengen. Als we winnen, kunnen we de volgende dagen met veel belangstelling kijken naar Engeland en Servië, maar we gaan niet te ver vooruitlopen."

  "We hebben ons een beetje laten verrassen thuis tegen Servië door de kansen niet af te maken en twee punten te laten liggen, maar de groep heeft fantastisch gereageerd in Engeland. Dat geeft het vertrouwen om nog door te groeien."

  "Als deze groep zo blijft verder werken en ze krijgen wat ze verdienen, dan gaan veel zaken vanzelf loskomen, ook toeschouwers die zeggen: "Dat willen we gezien hebben"."

  Video player inladen ...

  Tessa Wullaert (twee goals): "De score had nog iets hoger kunnen zijn"

  Uitblinkster Tessa Wullaert scoorde twee keer en gaf twee assists. Bovendien is zij nu met 28 doelpunten de absolute topschutter van de Red Flames.

  "Het was een heel andere wedstrijd dan tegen Engeland. We hebben veel kansen gecreëerd en ik denk dat de score nog hoger kon zijn, maar met een 6-0 was het ook al mooi voor de toeschouwers."

  "We staan na vijf wedstrijden waar we moeten staan, bovenaan. Nu is het weer verder werken aan de wedstrijd in Estland."

  "Er zijn nog drie wedstrijden. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Bang zijn we nooit, zelfs niet van Engeland. We gaan gewoon verder werken en dan komt dat goed."

  "Het is altijd leuk om de campagne in eigen huis af te sluiten en ik hoop dat er dan veel mensen komen, want we hebben de steun echt wel nodig."

  Video player inladen ...

  Laura Deloose (vrouw van de match): "Vrouwenvoetbal is ook leuk om naar te kijken"

  Anderlecht-speelster Laura Deloose werd verkozen tot Bottega Flame of the match.

  "We hebben veel ruimte gekregen, we konden combineren, dus het was leuk om te voetballen."

  "We blijven vooral met de voeten op de grond staan, maar het is wel de bedoeling dat we het EK echt willen halen, dus we gaan daar hard voor werken."

  "Engeland is de enige zware concurrent, maar als we hard werken, moet dat wel lukken. Het is te hopen dat ze punten laten liggen in Servië en dat wij drie op drie halen."

  "Ik denk dat het EK, als we ons plaatsen, een grote ervaring gaat zijn, dat we daar veel gaan leren en groeien."

  "Waarom de mensen moeten komen kijken? Omdat vrouwenvoetbal ook leuk is om naar te kijken. Wij werken er ook hard voor, dus vrouwenvoetbal zou ook veel meer supporters verdienen."

  Video player inladen ...

  Katrien Jans (KBVB): "De laatste jaren is het vrouwenvoetbal in België veel meer beginnen te leven"

  Katrien Jans van de marketingafdeling van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geeft haar visie op het hedendaagse vrouwenvoetbal in België.

  "De laatste twee, drie jaar is het vrouwenvoetbal in België veel meer beginnen te leven. Ook de Red Flames, zoals afgelopen vrijdag in Engeland (1-1), we konden er alleen maar van dromen om zo een resultaat neer te zetten. Er is een zekere evolutie in het vrouwenvoetbal."

  "De laatste twee jaren hebben we een progressie gemaakt van een 5000-tal meisjes. We zijn met 17 procent gestegen. Dankzij de nationale ploeg hebben de meisjes meer interesse in voetbal."

  "De meisjes zijn zeker klaar voor het EK. De volgende stap is het EK in Nederland halen, dat mogen we niet missen. De meisjes zijn rolmodellen geworden voor de jeugdspeelsters."

  "Bij de wedstrijd tegen Engeland gaan we voor 10 000 supporters."

  "We moeten realistisch zijn en sowieso voor de tweede plaats gaan. Ik denk dat de meisjes nu geen steek meer laten vallen en als we negen op negen halen, kunnen we hier een galamatch spelen tegen Engeland in september."

  Video player inladen ...