• home
 • video
 • pas verschenen

  Opmerkelijk: Kabasele won dit seizoen nog geen match

  Nathan Kabasele: "Ik sta te trappelen en wacht op mijn kans."

  Anderlecht-speler Nathan Kabasele heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn nieuwe uitleenbeurt aan De Graafschap. De 22-jarige aanvaller won dit seizoen nul matchen in de Nederlandse competitie.

  Met 18 punten na 30 matchen bengelt De Graafschap op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Het team uit Doetinchem won dit seizoen slechts vier keer. Laat dat nu net de wedstrijden zijn die Nathan Kabasele vanaf de bank of vanuit de tribunes moest meemaken.

  "Heb ik echt nog geen wedstrijd gewonnen? Dat wist ik niet", reageert de Anderlecht-huurling in het Algemeen Dagblad.

  Uit de 21 wedstrijden die Kabasele wel speelde puurde De Graafschap slechts twee punten. "Ik kan er niet zo veel aan doen, tenminste dit jaar niet. Na de winterstop ben ik nog geen enkele keer in de basis begonnen", antwoordt hij.

  "Ik sta te trappelen en wacht op mijn kans. Ik ben in vorm en misschien lukt het vrijdag wel tegen Twente."

  "Als ik scoor, roepen de mensen "Kaba, Kaba". Zo zit voetbal in elkaar", weet Kabasele, die dit seizoen disciplinair gestraft werd bij De Graafschap, omdat hij wegbleef van de kerstbrunch.

  Tweede keer De Graafschap

  Nathan Kabasele speelt al voor de tweede keer in zijn carrière voor De Graafschap. Ook twee seizoenen geleden leende Anderlecht de aanvaller een jaar uit aan de "Superboeren". Toen scoorde Kabasele acht keer in de tweede klasse en de play-offs, nu zit hij aan drie doelpunten in de Eredivisie.