• home
 • video
 • pas verschenen

  Dossier van OHL-speler Reynaud moet eerst in het Frans vertaald worden

  Reynaud en Riou.

  Romain Reynaud zal pas volgende week voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgiche Voetbalbond (KBVB) verschijnen. De verdediger en kapitein van OHL moest zich normaal gisteren verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij gokpraktijken, maar zijn advocaat wil het volledige dossier eerst vertaald zien naar het Frans.

  De KBVB zal het Nederlandstalige document van acht pagina's integraal vertalen en stelt de zaak uit naar 19 april.

  Eind februari werd bericht dat de Franse aanvoerder Reynaud en diens landgenoot Riou gegokt zouden hebben op eigen wedstrijden. De KBVB liet zijn onderzoekscommissie een onderzoek voeren naar de zaak.

  Reynaud en Riou verschenen op 29 februari voor die commissie, die haar bevindingen doorspeelde naar het bondsparket.

  In een interview na de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (4-1) op de 28e speeldag gaf Reynaud toe dat hij wel eens gokt op voetbalwedstrijden. De 33-jarige Fransman bekende bovendien geld ingezet te hebben op een beloftenwedstrijd van OHL, wat indruist tegen het bondsreglement. Naar eigen zeggen plaatste hij geen weddenschappen op matchen waarin hij zelf meespeelde.

  De 36-jarige Riou ontkende dan weer met klem dat hij op wedstrijden van zijn eigen club gegokt heeft en werd niet voor de Buitengewone Kamer gedaagd.