• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne krijgt een 7 in L'Equipe, PSG-trainer Blanc een 2

  De punten van L'Equipe per speler.

  De Franse toonaangevende sportkrant L'Equipe maakt brandhout van het miljoenensemble PSG, dat dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League sneuvelde tegen Manchester City. "Dit overkomt PSG nu al voor de vierde keer op een rij. Het is altijd hetzelfde liedje."

  Na Barcelona in 2013, Chelsea in 2014 en opnieuw Barcelona vorig jaar was het ditmaal Man.City dat PSG de pas afsneed richting de halve finales van het Europese kampioenenbal. Vincent Duluc van L'equipe doopt zijn pen in vitriool voor zijn opiniestuk op pagina 2.

  "Ze zullen nog wel ererondjes lopen dit seizoen, want na de Franse titel zullen ze ook nog wel de beker en ligabeker winnen, maar vergis u niet: elke nationale triomf onderstreept meteen ook de limiet van PSG. Deze uitschakeling in de Champions League is een regelrecht fiasco."

  "Niet alleen heeft PSG zich niet op dezelfde hoogte kunnen hijsen als de Europese toppers, het gaat ook nog eens onderuit tegen een van de minst goeie ploegen. Als je verliest van Barcelona kun je je paraplu nog eens opentrekken, maar uitgeschakeld worden door Man.City komt je alleen op banbliksems te staan."

  "De grote twee verliezers in dit verhaal zijn Laurent Blanc en Zlatan Ibrahimovic. De positie van Blanc komt onder druk te staan na zijn keuzes en verandering van systeem en een vierde nederlaag op rij in de kwartfinales."

  "Ibrahimovic zegt dat hij nooit zo goed was als dit seizoen? Niks van gezien in Manchester. Hij woog meer op zijn eigen team dan op Manchester City. Zijn lichaamstaal verraadde dat hij de uitschakeling niet aanvoelde als zijn nederlaag. Hij zal de prijzenkast mee gevuld hebben met alle mogelijke Franse trofeeën, maar de ambities lagen hoger."

  De Bruyne is Man van de Match in poll van L'Equipe:

  Ibrahimovic krijgt voor zijn prestatie gisteren in Manchester een 3 van L'Equipe. Thiago Silva komt nog weg met een 7, maar ook Maxwell en Di Maria hebben een 3 achter hun naam staan. Dat is nog altijd 1 punt meer dan de Ivoriaan Serge Aurier en trainer Laurent Blanc, die allebei een 2 krijgen.

  PSG heeft een gemiddelde van 4,5 op 10. City doet beter met 5,8. Doelman Joe Hart krijgt een 8, Kevin De Bruyne, Bacary Sagna en trainer Pellegrini een 7. De Bruyne is voor de surfers van L'Equipe alvast de Man van de Match, met een straat voorsprong op Sergio Agüero.

  Pagina's uit L'Equipe: