• home
 • video
 • pas verschenen

  Club van Michy Batshuayi zoekt nieuwe eigenaar

  De eigenaar van Marseille zet de club te koop.

  De Zwitserse zakenvrouw Margarita Louis-Dreyfus zet de Franse topclub Olympique Marseille, de nummer 14 in de Franse competitie, te koop. De sportieve perikelen zijn volgens Louis-Dreyfus de belangrijkste reden voor de verkoop.

  Margarita Louis-Dreyfus (53) is de weduwe van de Franse zakenman Robert Louis-Dreyfus. Na zijn overlijden in 2009 kwam Marseille in handen van de Zwitserse zakenvrouw, maar er waren al langer geruchten over een verkoop van de Franse club.

  Via Robert Louis-Dreyfus, de voormalige sterke man bij Adidas, was er destijds ook een link met Standard. Hij bezat ongeveer 75 procent van de aandelen van Standard, maar in 2011 ging Margarita over tot de verkoop van de Luikse club aan Roland Duchâtelet.

  Marseille beleeft een seizoen in mineur. De club van Rode Duivel Michy Batshuayi, die dit seizoen al 14 keer scoorde, staats slechts 14e en flirt zelfs met een degradatieplaats.