• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet maakt over een maand zijn comeback in Californië

  Van Avermaet keek zondag met pijn in het hart naar Parijs-Roubaix.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Van Avermaet keek zondag met pijn in het hart naar Parijs-Roubaix.

  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet revalideert goed van zijn val in de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb enkel nog wat pijn in mijn pols", vertelt Van Avermaet. "Het doel is nu om zo fris mogelijk aan de start van de Tour te verschijnen."

  Na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen pikte Van Avermaet de draad snel weer op. Zaterdagochtend zat hij al weer op zijn fiets, de weg naar zijn comeback is ingezet.

  "Normaal gezien keer ik terug in competitie tijdens de Ronde van Californië (op 15 mei, red)", onthult Van Avermaet bij de voorstelling van het boek van zus Claudia. "In de Ronde van België ben ik er niet bij, omdat we daar jammer genoeg niet starten als ploeg."

  "Ik denk dat BMC vreest dat ik in de Ronde van België te gemotiveerd zou rondrijden. Het belangrijkste doel is nu de Tour, waar ik zo fris mogelijk aan de start moet komen."

  "Het gevoel op de fiets is alvast redelijk goed. Ik heb enkel nog wat pijn in mijn pols. In ieder putje waarover ik rijd, voel ik een pijnscheut. Dat baart me dus wel nog zorgen."

  Van Avermaet volgde zondag ook de ontknoping van Parijs-Roubaix. "Het was niet plezant om naar te kijken, want ik had er graag zelf tussen gereden."

  "Maar ik vond het wel een mooie koers, waardoor ik er eigenaardig genoeg toch nog wat van heb kunnen genieten. Net als tijdens de Ronde dacht ik: "Waar zou ik uitgekomen zijn als ik hier niet geblesseerd in de zetel zat?" Dat blijft een raar gevoel."