• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings moet op zoek naar nieuw schaatsteam: "Maar ik raak niet in paniek"

  Het team van Bart Swings kapt er volledig mee.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het team van Bart Swings gooit de handdoek in de ring. Manager Bart Veldkamp vond geen vervanger voor hoofdsponsor Stressless, dat eind januari al bekendmaakte dat het zich zou terugtrekken na dit seizoen.

  "We hebben de schaatsers geadviseerd om een nieuw team te zoeken", zegt manager Bart Veldkamp (foto), die het einde van zijn ploeg betreurt.

  "We zijn in gesprek geweest met meerdere bedrijven. Maar we hebben helaas geen opvolger kunnen vinden. Blijven zoeken naar een sponsor is nu geen optie meer."

  "De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding op de Olympische Winterspelen en hebben hierin zekerheid nodig. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden."

  Bart Swings was bij Team Stressless (een Noors meubelbedrijf) ploegmaat van onder meer de Nederlander Jan Blokhuijsen en de Amerikaanse Brittany Bowe, de wereldkampioene sprint.

  Swings: "De gevolgen zijn nog niet zo drastisch"

  "Het is jammer, maar ik zag het de voorbije week wel aankomen", reageert Bart Swings bij Sporza. Swings blijft wel opvallend positief, ondanks het afhaken van Stressless.

  "De gevolgen zijn nog niet zo drastisch. Er zijn nog verschillende opties: ik kan bij een andere ploeg aansluiten, maar we hebben ook de intentie om met enkele jongens van mijn huidige ploeg samen te blijven en een mooie ploeg te vormen."

  "Ik raak niet in paniek, ook al omdat ik de steun heb van Sport Vlaanderen. Mijn trainer Jelle Spruyt en krachttrainer Maarten Thysen heb ik altijd vast bij me. Ik kan op hen rekenen en daarom kan ik met een gerust gevoel het komende seizoen voorbereiden."

  Bij Stressless had Swings wel een geoliede machine. "Alles werd goed geregeld en we hadden vorig jaar een enorm goeie ploeg. We maakten elkaar sterker. Ik ben op zoek naar een gelijkaardige omkadering. Dat brengt veel rust en dat is belangrijk in een preolympisch seizoen."

  Vreest Swings dan niet dat hij een stapje achteruit zal moeten zetten? "Neen, ik voel me sterk", zegt Swings. "Op fysiek en sportief vlak kan ik nog stappen zetten. Als die omkadering kan blijven, dan heb ik een heel goed gevoel voor volgend seizoen."