• home
 • video
 • pas verschenen

  Ref van Salomonseilanden eist hoofdrol op: 6 keer rood in spektakelmatch (3-4)

  Khem uit Fiji scoorde vier keer, maar de ref uit Salomo eiste de hoofdrol op.

  Onwaarschijnlijk matchverloop in de Champions League in Oceanië. Met 9 tegen 9 maakte Nadi uit Fiji een 3-1-achterstand in de slotminuten tegen Kiwi uit Samoa nog ongedaan in Auckland in Nieuw-Zeeland. De 3-4 viel in de 98e minuut. Nadi-spits Khem maakte de vier goals. De match eindigde met acht tegen acht.

  De Nadi-spits scoorde dus vier keer, maar het was scheidsrechter George Time van de Salomonseilanden die de hoofdrol opeiste met elf gele en zes rode kaarten.

  In de 44e minuut stuurde hij zijn eerste duo weg: van elk team eentje na een opstootje. Kiwi stond toen 3-1 voor. En die score stond ook nog op het bord toen Time in de 81e minuut nog een duo wegstuurde.

  In de laatste tien minuten keerde match nog helemaal. Khem maakte in de 87e minuut de aansluitingstreffer (3-2) en in de 96e en 98e minuut de 3-3 en 3-4. Ondertussen zag elk team nog een speler uitgesloten.

  Zes rode kaarten in één wedstrijd komt uiterst zelden voor. Maar het is geen record: in 2011 zou een ref in de Argentijnse lagere klasse 36 spelers uitgesloten  - alle basis- en reservespelers - hebben na een algemene rel.

  Bekijk de beelden van Kiwi-Nadi (3-4):