• home
 • video
 • pas verschenen

  OH Leuven trekt naar het BAS: "Moeskroen is in handen van makelaars"

  OHL vecht de beslissing van de Licentiecommissie aan.

  OH Leuven is niet te spreken over de beslissing van de Licentiecommissie om Moeskroen een licentie te geven. "Als je wat verder kijkt dan wat er op papier staat, dan weet iedereen dat Moeskroen in handen is van makelaars", reageert OH Leuven, dat naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) stapt.

  "We hebben nog geen inzage gehad in het dossier, maar het spreekt voor zich dat we hier als club niet akkoord mee kunnen gaan en dat we hoe dan ook beroep zullen aantekenen bij het BAS", reageert Chris Vandebroeck, woordvoerder van degradant OH Leuven, bij Sporza.

  "Moeskroen is in handen van makelaars en de club probeert de realiteit op allerlei manieren te verdoezelen. Men zet een kunstmatige constructie op om aan de buitenwereld te tonen dat het in handen zou zijn van mensen die met de echte eigenaars niets te maken hebben."

  "Maar als je wat verder kijkt dan datgene wat er op papier staat, dan weet iedereen dat Moeskroen in handen is van makelaars. Dat is absoluut onaanvaardbaar en is niet toegelaten in de reglementering van de voetbalbond."

  "Het wordt uiteraard ook door de FIFA niet aanvaard, want dit is een duidelijke omzeiling van het verbod op third party ownership."