Keeper denkt dat hij scoort vanaf zijn eigen helft

di 12 april 2016 20:01
Zelden vind je keepers bij de topschutters van een club. Ze scoren namelijk erg weinig. De Tsjechische doelman van Dnipro dacht zondag toch prijs te hebben, maar de ref besliste daar anders over.

Doelman Jan Lastuvka van Dnipro Dnipropetrovsk maakte afgelopen zondag een heerlijk doelpunt vanaf zijn eigen helft. De goal - waar wel knullig keepen van zijn collega mee gemoeid was - werd meteen afgekeurd door de scheidsrechter.

Knap staaltje arbitrage, want een buitenspelsituatie levert een onrechtstreekse vrije trap op. Dat wist de ref, maar doelman Lastuvka en enkele ploegmaten begrepen niet waarom de goal afgekeurd werd.

Vijf minuten later had Lastuvska nog meer pech, toen zijn verdediging hem kansloos liet bij de 1-0 van Zorja Loegansk.

De ex-club van Genk-middenvelder Malinovski moest uiteindelijk toch buigen voor Dnipro, Club-killer Sjachov en Anderson gaven hun doelman een echte reden om te juichen.