• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Niemand kan zeggen hoe ver ik kan raken"

  Goffin deed het dit voorjaar uitstekend in de Verenigde Staten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  David Goffin is na twee halve finales in Indian Wells en Key Biscayne met heel wat vertrouwen teruggekeerd naar Europa. Deze week opent hij het gravelseizoen in Monte-Carlo, we spraken een ambitieuze landgenoot voor zijn eerste match.

  "Kwartfinales grandslamtoernooien"

  "Het was een geweldige toer in de Verenigde Staten", trapt Goffin een open deur in. "De toernooien van Indian Wells en Key Biscayne hebben bewezen dat ik capabel ben om in die toernooien halve finales te halen. Of zelfs meer, want die halve finales waren telkens spannend."

  Goffin verkocht zijn huid inderdaad duur, onder anderen tegen Djokovic. "Ik speelde op mijn niveau, maar hij is gewoon heel sterk, zeker op de belangrijke momenten. Maar ik voel wel dat ik blijf evolueren en progressie maken."

  Tot welk niveau kan Goffin klimmen? Ziet hij zich in staat om de top 5 te bereiken? "Ik wil op alle domeinen blijven groeien, maar niemand kan zeggen waar ik kan raken. Ik wil op het einde van mijn carrière kunnen zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om zo hoog mogelijk te raken."

  "Dit jaar is het mijn doel om verder door te stoten in de grote toernooien en om spelers uit de top 10 te kloppen. Dat is natuurlijk ook nodig als je ver wil raken in die toernooien. En op de ranking wil ik zo dicht mogelijk bij de top 10 aanleunen."

  "Ik wil ook eens in de kwartfinale van een grandslamtoernooi staan, bijna overal zat ik al eens in de achtste finales, daar wil ik nu door."

  "Van hardcourt naar gravel is niet makkelijk"

  De overgang van hardcourt naar gravel blijft altijd een aanpassing. "Dat is zeker geen makkelijke overstap. Op gravel glijd je en je moet toch opletten dat je geen blessures oploopt in die eerste trainingen."

  "Dan is er ook nog het uurverschil en de vermoeidheid die je meedraagt. Ik bouwde daarom rustig op hier en ga nu steeds harder, ik ben er bijna klaar voor."

  "Ik moet nog wat bijstellen aan mijn tactiek en zo. Ik leg op training wat andere accenten. We werken meer op langere rally's nu."

  Goffin over:

  • Zijn band met toppers als Djokvic en Murray: "Ik heb een goed contact met hen, vriendschappelijk en professioneel. Ze vinden me zeker een goeie speler. We trainen wat meer samen en dan is de ambiance altijd wel goed. Ik leer dan ook veel."
    
  • De Olympische Spelen: "Dat is een compleet ander toernooi, want je speelt voor je land. Een medaille is dan altijd je doel."
    
  • De druk uit België: "Die voel ik niet. Het doet me wel plezier dat de mensen me volgen."
    
  • Zijn lievelingstoernooi: "Dat is Wimbledon. Alles is er prachtig, ik hou ook van het gras als ondergrond en er is zo'n speciale sfeer door de fans en de traditie die het toernooi uitademt."