• home
 • video
 • pas verschenen

  Gavazzi loopt voor de derde keer tegen de lamp

  Gavazzi (archieffoto) zullen we niet snel meer terugzien in het peloton.

  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, Mattia Gavazzi drie keer. Na een derde positieve test op cocaïne hangt er een levenslange schorsing boven het hoofd van de Italiaanse wielrenner.

  Mattia Gavazzi (Amore & Vita) stond al twee keer aan de kant na een positieve cocaïnetest in 2004 en in 2010. De 32-jarige Italiaan leek zijn lesje geleerd te hebben, maar leverde na de Tour of Qinghai Lake (2015) opnieuw een positief plasje af.

  Doordat Gavazzi voor de derde keer betrapt is, mag hij een schorsing verwachten van minstens acht jaar tot levenslang. Op de erelijst van de Italiaanse sprinter prijken er 29 profzeges, waarvan twaalf in China.