• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen bij Jani: "Misschien is het niet zo slecht dat ik tweede werd"

  Tom Boonen na de finish in Roubaix.

  In het Vier-programma "Jani gaat" heeft modegoeroe Jani Kazaltzis zich laten onderdompelen in het wielercircus. Kazaltzis volgde Tom Boonen op stage en probeerde Boonen naar de zege op de wielerpiste van Roubaix te schreeuwen. Bekijk hier enkele opvallende fragmenten.

  Boonen: "Ik ben er nog niet helemaal over"

  Jani volgt Parijs-Roubaix in de wagen van Jens Tummeleer, osteopaat bij Etixx-Quick Step. Het duo ziet hoe Boonen oorlog maakt op de stenen in de Hel, maar stelt vast hoe de Etixx-kopman net geen geschiedenis kan schrijven op de piste van Roubaix.

  De emoties laaien hoog op bij de ploeg van Tom Boonen. "Tom is ervan aangedaan", zegt een geëmotioneerde ploegmanager Patrick Lefevere. "Als je er zo dichtbij bent."

  "Ik ben er nog niet helemaal over", reageert Boonen na de podiumceremonie. "Dichtbij, maar ja. Misschien is dat niet zo slecht. Dan doe ik er nog een jaartje bij."

  "Le vrai monsieur Paris-Roubaix"

  Enkele uren na de koers gaat Jani Tom Boonen nog eens opzoeken. "Ik ben vandaag al veel geëmotioneerd geweest, dus het is allemaal een beetje moeilijk", zegt Boonen, die een T-shirt met de boodschap "Le vrai monsieur Paris-Roubaix" krijgt.

  Partner Lore: "Wat na zijn carrière? Dan begint het misschien pas"

  Jani gaat ook op bezoek bij Lore, de partner van Tom Boonen. Hij schotelt haar een belangrijke vraag voor: wat zal er gebeuren als Tom Boonen stopt met koersen?

  "Als zijn wielercarrière stopt, dan ben ik heel bang voor wat er dan komt", antwoordt Lore. "Dan begint het misschien pas. Een of andere hobby waardoor het nog gevaarlijker wordt. Angst kent Tom precies niet."

  "Met die val in Abu Dhabi zal hij nu misschien meer voorzichtigheid inbouwen. Ik dacht echt dat Tom zou zeggen: ik stop ermee, het is genoeg. Maar het is een passie."