• home
 • video
 • pas verschenen

  Alle eersteklassers hebben hun licentie beet, ook Moeskroen

  Moeskroen verzekerde het behoud op het veld.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Moeskroen mag volgend seizoen in eerste klasse blijven voetballen. De club kreeg vandaag groen licht van de Licentiecommissie van de voetbalbond. Er bestond twijfel over het kleinood, want OHL, Westerlo en STVV hadden een klacht ingediend omdat er een makelaar in het bestuur zou zitten. Moeskroen laakt in zijn mededeling de houding van enkele clubs zonder namen te noemen: "Een gebrek aan sportieve ethiek."

  Vorige week kregen al elf eersteklassers hun licentie voor het seizoen 2016-2017. Standard, Zulte Waregem, Kortrijk, STVV en Moeskroen moesten vorige week hun dossier extra komen toelichten. En daarin kon Moeskroen alvast de vragen - over de financiële duurzaamheid en de eigendomsstructuur - wegwerken. De club was er vooraf gerust in dat Mark Rautenberg niet als makelaar in het bestuur zat. En dat bleek ook geen breekpunt voor de commissie.

  "Zoals verwacht, en na de presentatie van een volledig en solide dossier, heeft Moeskroen het plezier u aan te kondigen dat het de noodzakelijke licentie heeft gekregen om volgend seizoen in eerste klasse te kunnen spelen", luidde het plechtig op de website van de club.

  "De directie is blij met dit goeie nieuws, maar herinnert eraan dat het nauwgezet alle reglementaire licentie-eisen heeft gerespecteerd."

  Moeskroen deelde in zijn communiqué ook een sneer uit naar enkele andere clubs, zonder ze bij naam te noemen: "Moeskroen heeft zich vrijwillig onthouden van elke commentaar in het openbaar tijdens de deliberatieperiode van de commissie uit respect voor het normale functioneren van de sportieve instellingen."

  "Die houding was er niet bij de clubs die door leugenachtige verklaringen en een kleinerende campagne probeerden de beslissingnemers te beïnvloeden."

  "Dat gebrek aan sportieve ethiek komt voort uit een ontoelaatbare wil om de competitie te vervalsen. Wij laten dat laakbaar gedrag niet passeren zonder gepaste reactie."

  Licentie voor alle eersteklassers, geen voor tweedeklasser WS Brussel

  Ook de andere eersteklassers kregen goed nieuws van de Licentiecommissie: Standard, Kortrijk, Zulte Waregem en STVV mogen in eerste klasse aantreden.

  In tweede klasse kregen Antwerp en Union een licentie voor 1A én 1 B. WS Brussel, dat geen stadion meer heeft na het dispuut met RWDM, werd een licentie geweigerd.

  Coxyde, Londerzeel, Cappellen, Aalst, La Louvière en Sprimont kregen een licentie voor het amateurvoetbal. Derdeklasser Ciney greep naast het nodige document. Walhain trok zijn licentieaanvraag in.