• home
 • video
 • pas verschenen

  "Op deze manier heeft een schorsing geen enkel nut"

  Michel Preud'homme geeft zijn assistent richtlijnen vanuit de tribune.

  In Extra Time stellen onze kenners zich vragen bij de schorsing van een coach in ons land. "Preud'homme heeft in de tribune veel meer gezien dan naast het veld", vindt Filip Joos, die enkele beelden heeft opgediept van een geblesseerde Luc Millecamps in een keverbus.

  "Geschorste" Preud'homme

  Michel Preud'homme zat zaterdag tegen AA Gent (2-0) zijn eerste schorsingsdag uit. De Club-coach leidde zijn team dan maar vanuit de tribune.

  "Op deze manier heeft een schorsing geen enkel nut", vindt onze radiocommentator en analist Peter Vandenbempt. "Als je een schorsing uitspreekt, dan niet op deze manier."

  "Voor de match mag je je ploeg theorie geven, tijdens de rust mag je je team bijsturen en tijdens de wedstrijd mag je richtlijnen geven. Wat mag je dan niet?"

  "Preud'homme heeft in de tribune veel meer gezien dan naast het veld", vult Filip Joos aan.

  "Dit is pijnlijk voor de mensen die deze straf hebben uitgesproken", vindt oud-Rode Duivel Marc Degryse. "In Europa zit er iemand naast je. Dan kan je helemaal niks doen", weet zijn collega Wesley Sonck.

  "Enkel persconferenties mag je niet geven"

  Assistent-coach Philippe Clement stond zaterdag in de dug-out van de kleedkamer. "We hebben niet veel moeten overleggen. Michel was het altijd eens over de wissels", vertelde hij achteraf op de persconferentie.

  "Het enige wat je niet mag als je geschorst bent, is persconferenties geven. Voorts mag je alles. Dat is de regel in België", antwoordde Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.

  Luc Millecamps in de keverbus

  In zijn "keek op de week" diept Filip Joos oude beelden van oud-international Luc Millecamps op. Die moest bij Waregem het veld verlaten met een vleeswonde aan zijn linkerknie. Millecamps stapte zelf in de keverbus van het Rode Kruis. "In de Gloria", lacht Joos.