• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoek de vijf verschillen: De Vlaeminck in 1981 en Tom Boonen in 2016

  Boonen en De Vlaeminck: beiden net geen vijfde kassei.

  Tom Boonen strandde gisteren op een fietslengte van zijn vijfde kassei in Parijs-Roubaix. Roger De Vlaeminck weet hoe dat voelt. In 1981 liet ook hij zijn vijfde kassei liggen op de piste in Roubaix. In een sprint met een klein groepje raakte hij niet meer voorbij Hinault.

  Tom Boonen kon gisteren een plaatsje in de geschiedenisboeken veroveren, maar botste op Hayman. In de sprint met vijf raakte hij niet meer voorbij de Australiër. Geen vijfde kassei dus.

  Ook mederecordhouder Roger De Vlaeminck stak in 1981 een hand uit naar zijn vijfde kassei en ook hij kreeg een kans om het af te maken in een sprint met een handvol renners. Met zes draaiden ze de piste op.

  De Vlaeminck vertrok niet op kop. Bernard Hinault trok zich op gang en De Vlaeminck kwam in de laatste rechte lijn niet meer uit het het wiel van de wereldkampioen. Hij strandde op de tweede plaats.

  Zoek zelf de verschillen in de twee filmpjes hieronder.

  De jacht op de vijfde kassei van Roger De Vlaeminck:

  De sprint van Tom Boonen gisteren:

  Video player inladen ...