• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Deze Boonen is te goed om te stoppen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met Parijs-Roubaix hebben de kasseispecialisten hun laatste gevecht geleverd. Sporza-commentator Michel Wuyts fileert de Helleklassieker. "Boonen heeft bewezen dat je maar niet te snel criticaster moet zijn. En Sep Vanmarcke is de beste renner op kasseien."

  Boonen gaat nog niet met pensioen: "Blij dat hij doorgaat"

  Michel Wuyts: "Tom heeft zondag bewezen dat je maar niet te snel criticaster moet zijn. En hij heeft getoond dat hij de voorbije jaren vooral pech heeft gehad. En dat het geen leugen was toen hij zei dat hij Gent-Wevelgem en de Ronde nodig had om dit niveau te halen."

  "Dat heeft Tom zondag dubbel en dik bewezen. Deze man is te goed om te stoppen. Ik ben blij dat Tom doorgaat en ik geef hem de raad om er nog een jaartje bij te doen. Zijn niveau zal dan, zonder problemen, nog hoger zijn."

  Video player inladen ...

  Is dit een gemiste kans? "Tom heeft op alles gereageerd"

  Michel Wuyts: "Je kunt deze tweede plaats toch moeilijk relativeren. De betrachting voor die vijfde kassei heeft Tom misschien zo sterk gemaakt, maar heeft hem ook tot de nederlaag geleid. Tom heeft op alles gereageerd. Ook wel omdat hij moest, want iedereen zat op zijn wiel en wilde hem kwijt."

  "Maar Tom heeft er alles aan gedaan om de overwinning binnen te halen en dat is mislukt tegen een outsider. Hij heeft een fantastische wedstrijd gereden, iets waar de meesten hem niet meer toe in staat achtten. Het was een buitengewone koers."

  Video player inladen ...

  Over Sep Vanmarcke: "Hij is de allerbeste op kasseien"

  Michel Wuyts: "Hij heeft gisteren de stelling van nogal wat kenners bewezen dat hij de allerbeste op kasseien is. Je moet het maar doen: gaan waar iedereen dat verwacht (Carrefour de l'Arbre), de rest uit het wiel fietsen, op het asfalt tekortkomen, in Hem nog eens gaan en dan nog meedoen in de sprint."

  "Dan heb je het kaliber van een echte klassiekerspecialist. Deze jongen is nog maar 27 jaar. Daar zullen we nog enkele jaren van kunnen genieten."

  "Die overwinning ontbreekt nog, maar Sep is geen veelwinnaar en zal dat nooit worden. Hij zal het een paar keer doen, maar dat het komt, daar ben ik na dit voorjaar nog meer van overtuigd."

  Video player inladen ...

  Over Mathew Hayman: "In Roubaix kan zoiets"

  Michel Wuyts: "Onder meer Johan Vansummeren en Stuart O'Grady hebben het hem voorgedaan. In Roubaix kan overleven na een vlucht dus, al klopt Hayman hier wel nog de favorieten en dat is klasse."

  "Hij is een steengoed renner, die als kopman uitgespeeld wordt in de semiklassiekers waar de echte kopmannen voor passen. Hij is als Australiër Nederlands kampioen geweest, aangezien hij getogen is in Nederland."

  "Het is de eerste kapitein waar de echte kopmannen altijd op roepen en waarvan ze nu zullen zeggen: we zijn blij dat hij eens een grote koers wint."

  Video player inladen ...

  Over de klimklassiekers: "Ik verwacht veel van Wellens"

  Michel Wuyts: "Philippe Gilbert, onze grote man voor de Amstel en de klimklassiekers, heeft een vingerbreuk na een akkefietje. Dus kijk ik uit naar Tim Wellens. Hij moet het voor België doen. Ik verwacht veel van hem."

  "Maar of we het spektakel van de voorbije weken ook in de Ardennen zullen krijgen... Ik teken voor een kwart."