• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat was er aan de hand met Stybar, Kristoff, Boom en co?

  Stybar kwam gisteren nooit in het stuk voor in zijn lievelingsklassieker.

  In Parijs-Roubaix waren er gisteren een pak favorieten in geen velden of wegen te bespeuren. Wij onderzochten het helse avontuur van de tegenvallers: van Stybar tot Roelandts.

  Terpstra en Boom: gaven geblesseerd en ziek op

  Van de Nederlandse spitsen was er gisteren geen spoor in de vuurlinie van de Hel. Lars Boom had last van een verkoudheid, sliep nauwelijks de nacht voor Parijs-Roubaix en staakte de strijd op 70 km van de finish. 

  De onfortuinlijke Niki Terpstra werd meegesleurd in de valpartij van Cancellara op Mons-en-Pévèle. Met een bloeduitstorting in zijn knie bleef hij zitten in het gras en werd Terpstra weggebracht naar het ziekenhuis. De winnaar van 2014 hield uiteindelijk geen breuken over aan zijn tuimelperte.

  Tiesj Benoot: 114e op 18'30"

  Na zijn zware smak in de Ronde van Vlaanderen stond er een groot vraagteken achter de naam van het Lotto-goudhaantje. Benoot geraakte al vrij vroeg achterop, keerde terug naar het front, maar reed dan lek op de kasseien van Arenberg. Hij kwam uiteindelijk binnen in de laatste bus, op meer dan 18 minuten van winnaar Hayman.

  Zdenek Stybar: 110e op 18'30"

  De tweede van vorig jaar had in Parijs-Roubaix een complete offday. Stybar nam vorige week antibiotica nadat hij ziek was geworden. "En als je geen 100 procent bent in Parijs-Roubaix, kan je voorin niet meespelen voor de knikkers", reageerde Stybar na afloop. Hij bolde binnen in dezelfde groep als Benoot.

  Jürgen Roelandts en Jens Keukeleire: 77e en 78e op 14'48"

  Ook Roelandts - het andere Lotto-kopstuk - was nooit op het voortoneel te zien. Ook hij kampte vooraf met gezondheidskwaaltjes. Op Trouée d'Arenberg verzeilde Roelandts in de achtergrond nadat hij opgehouden was door een tuimelperte. 

  Jens Keukeleire zat wel in het kamp van de winnaar, maar zag zijn wedstrijd in de soep draaien na een mechanisch probleem net voor de bevoorradingszone, op 65 kilometer van Roubaix. Onze landgenoot moest te lang wachten op een reservefiets en druppelde binnen in het spoor van Roelandts.

  Alexander Kristoff: 48e op 14'23"

  Een andere figurantenrol was er voor Alexander Kristoff. Twee kasseistroken voorbij Arenberg reed de bonkige Noor achteraan lek, in het heetst van de strijd. Toch had Kristoff nog de moed om 28 metgezellen uit het wiel te sprinten op de Velodroom, goed voor de 48e plaats.

  Fabian Cancellara: 40e op 7'35"

  De Hel was niet lief voor Fabian Cancellara. Op 135 kilometer van het einde moest "Spartacus" achtervolgen met Sagan na een valpartij in het peloton. Na zijn schuiver op Mons-en-Pévèle was het helemaal game over. Als klap op de vuurpijl gleed de afscheidnemende Cancellara ook nog eens weg op de Velodroom.

  Peter Sagan: 11e op 2'20"

  Geen wheelies gisteren op de piste van Roubaix. Door een valpartij op de kasseien van Maing (115 km voor het einde) brak het peloton in stukken. Sagan had samen met Cancellara de slag gemist. Met een acrobatisch kunstje ontweek de wereldkampioen nog de vallende Cancellara in Mons-en-Pévèle. Sagan viel uiteindelijk net buiten de top tien.