• home
 • video
 • pas verschenen

  Trainerskerkhof Palermo: coach voor achtste keer ontslagen

  Novellino was pas sinds 10 maart trainer van Palermo.

  Er zijn clubs waar je als trainer meer krediet krijgt dan bij Palermo. De Italiaanse eersteklasser heeft voor de achtste keer dit seizoen zijn trainer ontslagen. Sinds Maurizio Zamparini voorzitter werd van de club in 2002, veranderde hij al 33 keer van coach.

  Palermo staat zes speeldagen voor het einde van de competitie 18e. Een degradatieplaats in Italië. Gisteren verloor Palermo op eigen veld met 0-3 van Lazio Roma. En dag later is het lot van trainer Walter Novellino bezegeld.

  Niet zo speciaal, tenzij je weet dat Novellino nog maar vier wedstrijden op de bank zat. Palermo is dit seizoen een echt trainerskerkhof. Het ontslag van Novellino is al de achtste trainerswissel dit seizoen.

  Davide Ballardini is de volgende die het mag proberen. Of liever, opnieuw mag proberen. Ballardini was dit seizoen al een tijdje trainer van Palermo. Afgelopen november werd hij aangesteld, maar in januari stapte hij op. Naar verluidt na ruzie met aanvoerder Stefano Sorrentino. Ballardini was ook al trainer van Palermo in het seizoen 2008-2009.