• home
 • video
 • pas verschenen

  Spieth zakt door het ijs, Willett wint masterstoernooi

  Jordan Spieth overhandigt Willett het groene jasje.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Engelsman Danny Willett heeft het masterstoernooi in Augusta gewonnen. De eerste zege voor een Europeaan sinds 1999. Titelverdediger Jordan Spieth, sinds dag één aan de leiding, zakte volledig door het ijs op de laatste paar holes.

  Jordan Spieth leek op weg om zijn titel op het masterstoernooi in Augusta te verlengen. Hij voerde het klassement aan vanaf dag een, maar de laatste ronde gooide het klassement nog helemaal overhoop.

  De dag begon nochtans goed voor Spieth. Na negen holes had hij zijn voorsprong uitgebreid tot vijf slagen. Maar dan volgde de totale inzinking. Op de twaalfde hole sloeg Spieth de bal zelfs twee keer in het water en dat leverde hem een vierdubbele bogey op. Die pijnlijke missers kwam de 22-jarige Spieth niet meer te boven. Hij eindigde uiteindelijk tweede.

  Willett, die eerst zelfs wou passen voor het toernooi door de geboorte van zijn zoon, sloeg wel een formidabele ronde. Hij liet geen enkele bogey noteren en sloeg birdies op drie van de laatste zes holes. Dankzij zijn ronde in vijf onder par wipte hij op en over Spieth.

  Voor Willett is het zijn eerste winst op een masterstoernooi. Hij is nog maar de tweede Engelsman die het groene jasje mag aantrekken, na Nick Faldo. Het was ook de eerste zege voor een Europeaan sinds 1999.

  Uitslag:

  1. Danny Willett (GBr): -5 (70 74 72 67)
  2. Lee Westwood (GBr): -2 (71 75 71 69)
  2. Jordan Spieth (VS): -2 (66 74 73 73)
  4. Dustin Johnson (VS): -1 (73 71 72 71)
  4. Paul Casey (GBr): -1 (69 77 74 67)
  4. J.B. Holmes (VS): -1 (72 73 74 68)

  De dramatische ronde van Spieth:

  De winnende ronde van Willett: