• home
 • video
 • pas verschenen

  Schedelbreuk voor Essikal na botsing met Kara

  Zulte-Waregem-middenvelder Karim Essikal botste gisteren met Anderlecht-speler Kara Mbodj.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Zulte Waregem-speler Karim Essikal heeft een hele reeks nare verwondingen, waaronder een scheldebreuk, overhouden aan zijn botsing met Anderlecht-speler Kara Mbodj. Die is ongerust over zijn collega en wil hem snel bezoeken.

  Bij een corner van Anderlecht rond de 20e minuut liep het gisteren mis voor Essikal. Hij kopte de bal weg, maar ook Kara wilde koppen en raakte keihard het hoofd van zijn tegenstander. Essikal kon niet meer voort en werd groggy van het veld gedragen.

  Gisterenavond was al duidelijk dat de Marokkaans-Belgische middenvelder een zware hersenschudding had. Extra medisch onderzoek vanochtend toonde echter ook een schedelbreuk en een breuk in zijn kaakgewricht aan.

  Essikal kampt bovendien met evenwichtstoornissen en zal de rest van het week in het ziekenhuis verblijven. Over de duur van zijn afwezigheid wil de club zich nog niet uitlaten.

  Enkele minuten later verloor Zulte Waregem met Christophe Lepoint nog een sterkhouder. Okaka raakte met zijn studs ongelukkig de knie van Lepoint, die met een diepe vleeswonde eraf moest. Het is ook niet duidelijk hoe lang Lepoint buiten strijd is.

  Kara: "Raakten elkaar ongelukkig"

  Kara Mbodj is bezorgd over Essikal. "Karim en ik gingen voor de bal, maar we raakten elkaar ongelukkig. het spijt ons allemaal dat hij zo zwaar getroffen is", zegt hij op de site van Anderlecht.

  "Ik heb op geen enkel ogenblik mijn tegenstander willen kwetsen. Wanneer hij in staat is om bezoek te ontvangen, zal ik hem opzoeken om hem een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat hij snel de oude wordt."

  Bekijk hieronder de botsing:

  Video player inladen ...