• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "Origi heeft zo veel spieren gekweekt dat hij groter shirt nodig heeft"

  De spieren van Origi trokken de aandacht.

  Divock Origi was de uitblinker gisteren bij Liverpool met twee goals. Trainer Jürgen Klopp ziet de Belg groeien, figuurlijk en letterlijk. "Hij is vijf kilogram zwaarder. Hij heeft nu zelfs een ander shirt nodig."

  Jürgen Klopp gunde Divock Origi wat rust na zijn belangrijke doelpunt in de Europa League-wedstrijd tegen Dortmund, maar vlak na de rust gooide hij de Belg toch in de strijd. Origi bedankte voor het vertrouwen met twee treffers. "Zo zie je wat vertrouwen doet met een speler", vertelt Klopp.

  "Hij was niet fit toen hij hier aankwam en daar kwamen dan nog wat kleine blessures bij. Alles was plots ook anders voor hem. Hij is nog heel jong en had wat tijd nodig om zich aan te passen. Hij weet dat iedereen veel van hem verwacht. Nu is hij wel fit en groeit hij naar zijn beste vorm toe."

  "De vorige keer dat hij out was, heeft hij die tijd gebruikt om zijn lichaam te trainen. Hij heeft er heel wat spiermassa bijgekregen. Dat ziet iedereen. Vijf kilogram? Ik denk dat het zelfs een beetje meer is. Hij heeft nu zelfs een groter truitje en een nieuwe uitrusting nodig."

  "Zijn eerste goal was een goeie kopbal. Hij denkt snel. Maar vooral die tweede goal was fantastisch. Dat kan je alleen maar als je veel vertrouwen hebt. Hij wou trouwens echt schieten. Het was niet de bedoeling om een voorzet te geven. Het was zijn intentie om te scoren. Zelfs op de bank waren we verrast. Wat een goal."

  Origi: "Scoren op Anfield is ongelooflijk"

  De doelpuntenmaker bevestigde goed in zijn vel te zitten. "Ik heb hard gewerkt en dat werpt nu zijn vruchten af. Ik doe mijn ding en wil genieten van al deze fantastische momenten. Ik probeer het team te helpen."

  "Klopp heeft altijd in mij geloofd. Het feit dat ik mag spelen geeft me vertrouwen. Hoe de coach me ook wilt gebruiken in de toekomst, ik ben er klaar voor."

  "Hier spelen voor deze fans is ongelooflijk. Scoren op Anfield is het beste gevoel ter wereld."