• home
 • video
 • pas verschenen

  Goegebuer (41) valt twee keer net naast podium op laatste EK

  Tom Goegebuer (41) is actief in de klasse tot 56 kilogram.

  Gewichtheffer Tom Goegebuer heeft op het EK in Noorwegen een vierde plaats weggekaapt in het trekken en een zesde in totaal. Het was het 18e en laatste EK voor onze 41-jarige landgenoot, die uitkomt in de klasse tot 56 kg. In 2009 won hij het EK, hij is nog altijd in de running voor zijn derde Olympische Spelen.

  Goegebuer begon goed met drie geslaagde trekpogingen. "Al moest ik heel hard vechten voor mijn derde poging met 114 kg. Jammer genoeg deed een van mijn Turkse tegenstanders daarna 115 kg en miste ik zo nipt een medaille", vertelde Goegebuer vanuit Førde.

  Aan zijn laatste trekpoging hield hij een lichte pijn aan zijn elleboog over. "Daarom wou ik geen risico nemen bij het stoten. Ik startte laag met 127 kg, wat geen probleem was. Daarna schouderde ik heel vlot 132 kg, maar maakte ik een fout bij het uitstoten."

  "Met 133 kg zou ik het brons in het totaal pakken, dus daar ging ik voor. Jammer genoeg was ik nog niet volledig gerecupereerd. Ik maakte een fout, was wat uit evenwicht en raakte niet recht." Een zesde plaats in de totaalstand was zijn deel met 241 kg.

  Goegebuer zat achteraf met gemengde gevoelens: "Het zou fantastisch geweest zijn om op mijn laatste EK een medaille te halen. Ik zat er heel dicht bij. Toch kan ik niet ontevreden zijn met een vierde plaats in het trekken en een zesde in totaal."

  "Er is ook niemand over mij gekomen op de olympische ranking, dus de kans op een olympische selectie is nog reëel. Ik heb nu twee weken recuperatietijd en dan begint de eindsprint."

  Uitslagen mannen -56 kg:

  Totaal:
  1. Mirco Scarantino (Tur) - 264 kg (trekken: 120 kg; stoten: 144  kg)
  2. Josue Brachi Garcia (Spa) - 264 kg (121 kg; 143 kg) (Scarantino weegt iets lichter en wint)
  3. Ilie-Constantin Ciotoiu (Roe) - 247 kg (111; 136)
  4. Ismet Algul (Tur) - 245 kg (115; 130)
  5. Gokhan Kilic (Tur) - 244 kg (110; 134)
  6. Tom Goegebuer - 241 kg (114; 127)