• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Als wij winnen en Anderlecht ook, staat alles weer bij elkaar"

  De Witte wil zich bewust niet wagen aan voorlopige analyses.

  AA Gent zit in de hoek waar de klappen vallen, maar voorzitter Ivan De Witte is er de man niet naar om meteen te panikeren. Hij predikt rust. "Ook Anderlecht en Club hebben dit meegemaakt, maar als het in de play-offs gebeurt, zijn de gevolgen zwaarder."

  Verlies tegen Club Brugge komt altijd hard aan in Gent, maar het is vooral het dalende vormpeil van de spelers dat zorgen baart. De Witte relativeert.

  "Ik heb zelf een dubbel gevoel. Ik had ook op beter gehoopt, maar over het seizoen in zijn geheel mogen we nog altijd tevreden zijn. We speelden een schitterende Champions League en we werden tweede in de reguliere competitie."

  "De laatste weken zit er minder flow in ons spel. Maar het zou een mirakel zijn als we een heel seizoen op dat niveau hadden kunnen spelen. Het zou kunnen dat we op een bepaald moment boven onze limiet hebben gespeeld, maar anderzijds zit er ook veel kwaliteit in deze groep."

  "Het is misschien een weinig relevante vergelijking, maar ook Barcelona verliest nu twee keer na elkaar. Ik denk niet dat daar veel paniek is. Ook Anderlecht en Club hebben dit meegemaakt, maar als het in de play-offs gebeurt, zijn de gevolgen zwaarder."

  "De trainer lost dit wel op"

  De voorzitter van Gent wil bewust de problemen in het huidige spel van zijn team niet analyseren. "Dat beïnvloedt de situatie binnen de club alleen nog meer."

  "We worden ook anders bekeken na vorig seizoen, maar misschien is dat wat vroeg. Wij zijn een topclub aan het worden, maar dat worden we niet in een flits. Een terugslag is een logisch onderdeel van onze evolutie."

  "We moeten vooral rustig blijven en geloven dat alles weer op zijn pootjes zal vallen. De trainer zal het wel oplossen. Vergeet niet dat we nog altijd hetzelfde spelersmateriaal hebben. Dit komt wel goed, maar we hebben een overwinning nodig."

  "Of ik de titel heb opgegeven? Dat zou wel heel fatalistisch zijn na twee matchen. Als we winnen van Oostende en Anderlecht wint van Club, staat alles weer heel dicht bij elkaar. Het lijkt me realistisch op dit moment om te zeggen dat we het seizoen minstens in de top drie willen afsluiten."