• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot-Wilrijk-preses over fans: "Laat ons alstublieft normaal blijven doen"

  Stewards houden een misnoegde fan weg van coach Van Wijk.

  De titeldroom van Beerschot-Wilrijk kreeg in derde B de voorbije weken een knauw na een 1 op 9. De 1-1 zaterdagavond thuis tegen concurrent Oosterzonen liet bij sommige fans de potjes overkoken. Zo liep er eentje het veld op om verhaal te halen bij coach Dennis van Wijk. Voorzitter Eric Roef reageert misnoegd bij ATV. "Een aantal figuren verpest momenteel totaal de sfeer. Zij horen niet thuis op het Kiel."

  Met 9.000 waren ze op het Kiel voor de topper. Voor een deel van de fans was Van Wijk de kop van Jut. Ook al tijdens de match. Toen hij 20 minuten voor het einde publiekslieveling Losada verving, kreeg de Nederlander een fluitconcert over zich heen.

  Het bleef 1-1, waardoor Oosterzonen met 4 punten leidt op Beerschot-Wilrijk, dat ook nog Bocholt over zich zag komen.

  Na de match reageerde Van Wijk op de supportersheisa en de wissel van Losada. "Al week na week zijn we zelf onze grootste vijand, omdat we gecreëerde kansen niet afwerken en anderzijds slaapmomenten cash betalen."

  "Wij hadden de match altijd moeten winnen op basis van de statistieken. Maar Oosterzonen zit door deze uitslag natuurlijk in poleposition voor de titel."

  "De wissel van Losada? In de tweede helft was hij fysiek uitgespeeld en pakte hij onnodig geel. Als we op voorhand wisten dat Oosterzonen ook met tien ging komen te staan, had ik niet gewisseld. In mijn ogen was hij toen vermoeid."

  "Dat zijn beslissingen die je neemt. Als men daar niet mee akkoord gaat, trek ik me daar niets van aan. Dat hoort bij deze job. Ik neem de beslissingen steeds in eer en geweten om de groep zo goed mogelijk te helpen, ook al zien 7.000 of 8.000 mensen het anders. Als een beslissing tegenvalt, dan gaan ze natuurlijk op je schieten. Dat hoort er nu eenmaal bij."

  "Een aantal figuren verpest de sfeer. Die horen niet thuis op het Kiel."

  Na de wedstrijd ontstonden er relletjes rond het stadion. Voorzitter Eric Roef reageerde ontstemd bij de regionale zender ATV. "Ik vind het bijzonder jammer wat er na de wedstrijd gebeurde. Dat hoort niet thuis in onze club."

  "Ik vind dat iedereen eens voor de spiegel moet staan: wij als bestuur hebben ook fouten gemaakt waar we moeten uit leren, maar ook de spelers en de technische staf én de supporters."

  "Ik bedoel daarmee dat we altijd gezegd hebben dat we een warme, familiale en sociale club willen zijn. Jammer genoeg zie ik daar toch een aantal dingen van verdwijnen. Daar wil ik niet voor gaan."

  Roef laakt ook het gedrag van de enkeling die over het veld richting coach liep, maar door stewards tijdig kon worden tegengehouden: "Dat is voor mij onbegrijpelijk. Iedereen mag zijn mening hebben en zijn visie geven. Hetzij op Facebook, hetzij persoonlijk, maar laat ons alstublieft normaal blijven doen en beleefd zijn naar elkaar."

  "Jammer genoeg is er een aantal figuren - ik denk niet dat het er veel zijn - die de sfeer momenteel totaal verpesten. Voor mij is het simpel: die horen niet thuis op het Kiel."

  Reportage van ATV over Beerschot-Wilrijk-Oosterzonen