• home
 • video
 • pas verschenen

  Arias slaat ruit stuk en treedt in voetsporen van Pieters bij PSV

  Arias bekoelde zijn woede op een raam.

  Santiago Arias moest afgelopen weekend met rood naar kant bij PSV. De rechtsachter verteerde zijn uitsluiting slecht en bekoelde zijn woede, net als Erik Pieters in 2013, op een ruit in de spelerstunnel.

  Het was een vertrouwd gezicht voor de PSV-fans: een speler die een ruit in de spelerstunnel kapot slaat. Afgelopen weekend deed Santiago Arias dat na zijn uitsluiting in de 57e minuut tegen Willem II.

  Twee jaar geleden deed Erik Pieters hetzelfde. Die maakte zijn comeback na een lange blessure, maar werd terecht uitgesloten na een gemene tackle. Ook hij reageerde zijn frustratie af op een ruit. Hij raakte daarbij zijn slagader en moest naar het ziekenhuis. Het verdict was hard. Opnieuw twee maanden aan de kant met schade aan de pezen en een zenuw.

  De fysieke schade viel bij Arias wel beter mee. Hij is wel zeker één dag geschorst, maar zijn straf kan nog oplopen. Van de club moet hij ook de herstellingswerkzaamheden betalen. Bekijk beide incidenten hieronder.

  Arias verteerde zijn uitsluiting niet goed:

  Onze Nederlandse collega's over het incident in 2013: