• home
 • video
 • pas verschenen

  Mazzu: "De refs in België denken dat wij idioten zijn"

  Felice Mazzu was razend op de scheidsrechter.

  Charleroi zal er dit seizoen niet bij zijn in Play-off I na een 2-1-nederlaag bij Oostende. Coach Felice Mazzu was woest over de arbitrage. "Charleroi wordt niet serieus genomen", zuchtte hij.

  De PO I-droom van Charleroi bleef steken in de modder van Schiervelde. Voor coach Felice Mazzu was scheidsrechter Christof Dierick de gebeten hond. "De scheidsrechters in België denken dat wij idioten zijn", brieste Mazzu.

  "Op Standard beging Fiore met een geheven arm hands in de zestien en werd er geen penalty gefloten. Nu, op dit modderige veld, is er een doorglijdende tackle en geeft de scheidsrechter een strafschop voor Oostende."

  "In de eerste helft was er minstens één penaltyovertreding op Perbet. Wat kunnen we eraan doen? Charleroi wordt niet serieus genomen", aldus een ziedende Mazzu.

  Ook Damien Marcq wees naar de scheidsrechter. "Dit hadden we niet verdiend. De scheidsrechter heeft zijn aandeel in de nederlaag tegen Oostende", vindt de middenvelder.

  Toch stak Marcq de hand ook in eigen boezem. "Het is niet hier dat we Play-off I missen. We hebben thuis te veel domme punten laten liggen. Ons eigen stadion zou een oninneembare vesting moeten zijn, maar dat was dit seizoen niet het geval. Daar moeten we in Play-off II en naar volgend seizoen toe aan werken."