• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Wat Ferrera doet, is hautain en ongepast"

  Na de rode kaart van Sandy Walsh kregen Genk-coach Peter Maes en zijn Standard-collega Yannick Ferrera het even aan de stok. "Ferrera provoceerde", zegt Maes.

  In de 70e minuut van Standard-Genk pakte Sandy Walsh uit met een smerige trap op de achillespees van Edmilson. De Genkse verdediger mocht meteen gaan douchen. Enkele ogenblikken later waren de beide coaches plots in een felle discussie verwikkeld.

  Yannick Ferrera gaf na afloop uitleg bij het akkefietje. "Ik heb Walsh nog getraind bij de U15 van Anderlecht. Toen hij na zijn rode kaart naar binnen wandelde, ben ik naar hem toegelopen. Ik zei hem: "Dat heb ik jou niet geleerd". Meer niet", vertelt Ferrera.

  "Ik had dat misschien niet moeten doen en ik begrijp dat Peter Maes dat niet apprecieerde. Maar ondanks dat incident zal ik toch goed slapen."

  Het lijkt erop dat Ferrera niet meteen de beste vriend van Maes zal worden. "Hij moet van mijn spelers afblijven. Dat is provocerend", vindt de coach van RC Genk.

  "Toen hij nog coach van STVV was, zei hij ook al eens dat mijn spelers de ribben van Edmilson met opzet zouden willen breken. Daar heb ik mij toen ook heel boos over gemaakt. Ik heb hem daar toen voor verwittigd en nu doet hij het opnieuw. Ik vind dat heel hautain en ongepast."

  Bekijk de beelden van het incident: