• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende-Waasland-Beveren verdacht? "Vooral onzorgvuldige berichtgeving"

  Oostende-Waasland-Beveren eindigde op 3-3.

  Jan Hauspie, journalist bij Sport/Voetbalmagazine, hecht weinig geloof aan de Duitse reportage waarin de wedstrijd Oostende-Waasland-Beveren als verdacht wordt bestempeld. "Er zijn gewoon verkeerde conclusies getrokken", zegt hij.

  Bij Oostende en Waasland-Beveren vielen ze uit de lucht na de reportage over matchfixing. "We zijn er 100 procent van overtuigd dat er niets van aan is", klonk het.

  Jan Hauspie, de journalist die als eerste berichtte over de gokchinees Zheyun Ye, noemt de reportage "niet echt overtuigend". "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de wedstrijd gemanipuleerd is", zegt hij.

  "De reportage baseerde zich op abnormale gokinzetten bij enkele bookmakers in het zuiden van Duitsland. Maar Sportradar, het bedrijf dat alle wedstrijden in eerste en tweede klasse in Europa monitort, heeft niets opgemerkt."

  "De enige verklaring is dat we hier waarschijnlijk te maken hebben met een bookmaker die foute quoteringen heeft genoteerd. Vermoedelijk heeft een slimme gokker dit ontdekt en er veel geld op ingezet."

  "De bookmaker heeft zijn broek gescheurd aan die wedstrijd en is hier mogelijk over gaan klagen bij een journalist. Ik denk dat we dus vooral te maken hebben met onzorgvuldige berichtgeving en het trekken van conclusies op basis van die reportage."