• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Kortrijk versterkt zich al voor volgend seizoen

  KVK: "Barbaric vormt een serieuze versterking in het hart van onze defensie."

  KV Kortrijk denkt vooruit en heeft al een nieuwe speler vastgelegd voor komend seizoen. De 26-jarige Kroatische verdediger Tomislav Barbaric tekende een contract voor drie jaar.

  Tomislav Barbaric is een rechtsvoetige centrale verdediger. De ex-jeugdinternational van Kroatië speelt momenteel voor de Bosnische kampioen FK Sarajevo. "Hij zal een serieuze versterking vormen in het hart van onze defensie", klinkt het bij KV Kortrijk.

  Jeugdproduct Dinamo Zagreb

  Tomislav Barbaric is een jeugdproduct van de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Tussen 2008 en 2014 werd de verdediger door Dinamo uitgeleend aan NK Lokomotiva (2 keer) en Istra 1961. Tussendoor deed hij ook af en toe mee bij Dinamo Zagreb. In de Europa League kwam hij zo uit tegen zowel Anderlecht als Club Brugge.

  Nadat zijn contract bij Dinamo Zagreb niet meer werd verlengd in de zomer van 2014, speelde Barbaric achtereenvolgens een half seizoen bij Lokomotiva, een half seizoen bij het Oostenrijkse Sturm Graz en een half seizoen bij NK Split. Met dat laatste team verloor hij vorig seizoen de Kroatische bekerfinale.

  Sinds dit seizoen is Barbaric actief bij Sarajevo, dat als regerend landskampioen voorlopig pas vijfde staat in de Bosnische competitie. In de tweede voorronde van de Champions League ging de Bosnische kampioen ook al roemloos onderuit tegen het Poolse Lech Poznan (0-2 thuis, 1-0 uit).